ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Plus Rec (6/2010)

Ο φρέσκος καλοκαιρινός ήχος, η pop αισθητική των Noema συνδιάζονται απόλυτα με την εκκεντρική μουσική αντίληψη του Γιάννη Νάστα (Xaxakes), παραγωγού του album και το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από μοναδικό.

12 τραγούδια και 1 remix είναι το δημιούργημα ατελείωτων πειραματισμών σε ήχους από 5 καλλιτέχνες που γνωρίζουν πολύ καλά τι θα πει μουσική.

O Πλάτων Μουρατίδης, η φωνή του συγκροτήματος που υπογράφει τους στίχους και τη μουσική, ο Αποστόλης Σπανός με τις αφαιρετικές του κιθάρες, ο Θάνος Σαρκετζής με τα aggresive drum lines του, ο Βαγγέλης Παπαγεωργίου ενσωματώνοντας άψογα τους ηλεκτρονικούς του ήχους και τέλος ο Δημήτρης Κάκος με τα επιβλητικά του μπάσα συνθέτουν τους Noema.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Χρύσα Κοσμίδου –
 kosmidoyxrysa@musiccorner.gr

Πέντε νέα πρόσωπα από τη Θεσσαλονίκη, ενώνουν τις δυνάμεις τους και όλοι μαζί είναι οι Noema. “Παιδί” αυτής της ένωσης είναι η πρώτη δισκογραφική τους δουλειά «Φτιάξε μια νέα μέρα».

Οι Noema ξεκίνησαν το 2005 και η μουσική τους είναι επηρεασμένη κυρίως από τη διεθνή μουσική σκήνη. Το συγκρότημα απαρτίζουν ο Πλάτων Μουρατίδης στη φωνή και στην ακουστική κιθάρα, ο Αποστόλης Σπανός στην ηλεκτρονική κιθάρα, ο Θάνος Σαρκετζής στα τύμπανα, ο Δημήτρης Κάκος στο ηλεκτρικό μπάσο και ο Βαγγέλης Παπαγεωργίου στα keyboars.

Οι στίχοι και η μουσική του album «Φτιάξε μια νέα μέρα», είναι του τραγουδιστή του συγκροτήματος Πλάτωνα Μουρατίδη.

Το album περιλαμβάνει 13 κομμάτια, 9 με δυνατό ηλεκτρονικό ήχο, 1 remix και 3 μπαλάντες.

Το πρώτο single του album είναι το τραγούδι «Τα πάντα είσαι εσύ». Πρόκειται για ένα πολύ ξεσηκωτικό τραγούδι, που σίγουρα θα αγαπηθεί και θα χορεύεται στα club μέχρι τις πρωινές ώρες. Το ομώνυμο με το album τραγούδι «Φτιάξε μια νέα μέρα» είναι – κατά την προσωπική μου άποψη – το καλύτερο τραγούδι του album, καθώς εκτός από την όμορφη μελωδία και τον ξεσηκωτικό ρυθμό έχει και πολύ δυνατό στίχο. Το ρεφρέν μεταδίδει ένα μήνυμα αισιοδοξίας «Φτιάξε μια νέα μέρα, δωσ’ της χρώμα και πάμε πιο ψηλά. Χόρεψε στον αέρα και αν πέσεις θα ‘μαι κοντά…». Το ίδιο τραγούδι υπάρχει και σε remix μέσα στο album.

Τα keyboards είναι πολύ έντονα σε όλο το cd εκτός φυσικά από τις τρεις μπαλάντες – “εξαίρεση κανόνα”, “δεν είσαι πουθενά” (αξιοπρόσεκτη η συμμετοχή της Δέσποινας Σταματέρη με το βιολί της) και “σπασμένα” – στις οποίες το κλίμα είναι πιο ερωτικό. Ωστόσο είναι τόσο διαφορετικό το στυλ αυτών των τριών τραγουδιών από όλα τα υπόλοιπα, που είναι πολύ πιθανό να πιστέψει κάποιος, ότι δεν αποτελούν προϊόν του ίδιου συγκροτήματος!

Ποπ, ροκ και ηλεκτρονικός ήχος είναι οι λέξεις που περιγράφουν τη δουλειά του Θεσσαλονικιώτικου group. Αυτοί πάντως που έχουν περισσότερες πιθανότητες να λατρέψουν τους Noema είναι οι «εραστές» των keyboards!

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Τα πάντα είσαι εσύ
02. Αν μ’ αγαπάς
03. Φτιάξε μια νέα μέρα
04. Άλλη μια φορά
05. Όλα γυρίζουν
06. Τον ήλιο θα ζητάς
07. Εξαίρεση κανόνα
08. Πιο δυνατά
09. Έλα ψάξε με
10. Δεν είσαι πουθενά
11. Ζωές
12. Σπασμένα
13. Φτιάξε μια νέα μέρα (First Light mix by Noema)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here