ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Lyra (12/2010)

Ο Παύλος Συνοδινός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 και μεγάλωσε στον Κολωνό. Τελείωσε το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Παλλήνης ενώ παράλληλα, έκανε μαθήματα κιθάρας με τον Βασίλη Ρακόπουλο. Είναι πτυχιούχος της Κοινωνικής Θεολογίας Αθηνών, πτυχιούχος ηχοληψίας της σχολής S.A.E. και ολοκλήρωσε τον κύκλο των ανώτερων θεωρητικών της αντίστιξης και φούγκας. Η πρώτη του δισκογραφική παρουσία βρίσκεται στη συλλογή “pure rock” μαζί με το συγκρότημα του, ktirio2team. Στη συνέχεια έγινε ο βασικός κιθαρίστας των μουσικών σχημάτων της Νατάσσας Μποφίλιου και του Απόστολου Ρίζου.

Η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Μικρές ελπίδες» κυκλοφορεί τώρα από τη Lyra. Πρόκειται για εννέα τραγούδια και ένα ορχηστρικό, σε μουσική και στίχους του ίδιου, εκτός από το «Για την αγάπη» που τους στίχους υπογράφει ο Γιώργος Πολυμενάκος.

Στο άλμπουμ συμμετέχουν η Νατάσσα Μποφίλιου ερμηνεύοντας δύο τραγούδια («Απαγορευτικό», «Μικρές ελπίδες») και ο Γιάννης Χαρούλης ένα («Όλα ψέμα»).

————-

Ηλεκτρικός ατμοσφαιρικός ο ήχος με ξεσπάσματα. Την εμφάνισή τους κάνουν και πιο λαϊκά ή παραδοσιακά όργανα. Εικόνες αστικές κυρίως. Υποσυνείδητη προσπάθεια για επιβίωση και κλιμάκωση. Δε λείπει ποτέ και η μεταφυσική – στη ζωή, την πολιτική, τον έρωτα. Με λόγια απλά, ίσως λίγο τεχνοκρατικά και φωνές χαμηλές. Δε λείπουν όμως ούτε τα ξεσπάσματα. Με ήχους συρμάτινους που τους διαπερνά ηλεκτρισμός. Κάτι σαν το σπινθήρισμα των τρόλεϊ. Παλιό, σύγχρονο, ή απλώς η εποχή…
Π.Σ.

————-

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Πηνελόπη Μποσταντζόγλου – penelope_bost@musiccorner.gr

Πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά του κιθαρίστα του μουσικού δυναμικού της Νατάσσας Μποφίλιου, του Απόστολου Ρίζου και του Γιάννη Χαρούλη που μας συστήνεται – τραγουδιστικά αυτή τη φορά – μέσα από το άλμπουμ του «Μικρές Ελπίδες».

Υπάρχουν τουλάχιστον τρία τραγούδια μέσα στο ντεμπούτο άλμπουμ του Παύλου Συνοδινού, τα οποία φαίνεται να περιγράφουν στιχουργικά τις προσωπικές του διαδρομές στην πόλη που ζει και να επιβεβαιώνουν το ατμοσφαιρικό, ηλεκτρικό χαρακτήρα που ο δημιουργός τους ήθελε να τους χαρίσει, όπως το «Η γωνιά που θα βρεθούμε» και το «Πώς θα σωθώ ξανά». Ο στιχουργός Γιώργος Πολυμενάκος του χάρισε ένα ενδιαφέρον στιχούργημα, σε ότι αφορά το χιλιοφορεμένο αισθηματικό ζητούμενο μέσα από το «Για την αγάπη».

Το τραγούδι «Πες μου» είναι μια πολύ καλή στιγμή του cd, αφού ναι μεν εξασφαλίζει ρυθμολογικά μια θέση στο ραδιοφωνικό air play,  προς το τέλος όμως αποκτά μιαν άλλη διάσταση με το εκρηκτικό κιθαριστικό σόλο. Η μπαλάντα με τίτλο  «Απαγορευτικό» είναι ένα τραγούδι που μοιάζει να αποκτά ταυτότητα με την αισθαντική ερμηνεία της Νατάσσας Μποφίλιου. Τα τρία τελευταία κομμάτια, η αφηγηματική «Αστάρτη» με την πιο εμπνευσμένη ορχηστρικά μουσική, το οργανικό «Sunday night» που προσπαθεί να αρθρώσει μια κάποια μουσική πρόταση και ολοκληρώνοντας, οι ρυθμικές «Μικρές ελπίδες» – η δεύτερη συμμετοχή στο cd της Μποφίλιου – ολοκληρώνουν ένα πάζλ δέκα κομματιών, αφήνοντας ωστόσο μια συνολική εικόνα ημιτελή και μη συνεκτική.

Οι συνθετικές και ενορχηστρωτικές συντεταγμένες των κομματιών είναι συγκεκριμένες και περιορισμένες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στερούνται έμπνευσης και μελωδικότητας, απλά μοιάζουν επίμονα προσκολλημένες σε αναιτιολόγητα για έναν τόσο νέο καλλιτέχνη, πολυχρησιμοποιημένα μοτίβα. Η καλή υποδομή υπάρχει αλλά δυστυχώς δεν καταφέρνει να αναδειχθεί. Ο Παύλος Συνοδινός παρουσιάζει μια αξιοπρεπή δουλειά που στερείται ωστόσο μιας άρτια δομημένης καλλιτεχνικής πρότασης…

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Η γωνιά που θα βρεθούμε
02. Πες μου
03. Όλα ψέμα (Γιάννης Χαρούλης)
04. Πως θα σωθώ ξανά
05. Από φορά σε φορά
06. Απαγορευτικό (Νατάσσα Μποφίλιου)
07. Για την αγάπη
08. Αστάρτη
09. Sunday night
10. Μικρές ελπίδες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here