ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Minos EMI (11/2010)

Η Πέγκυ Ζήνα είναι μία από τις καλύτερες φωνές της εποχής μας, με εξαιρετικό γνήσιο λαϊκό ηχόχρωμα. Έχει καταφέρει, σε μία αμφιλεγόμενη εποχή γενικότερα για το τραγούδι, να συγκεντρώσει ένα αξιοζήλευτο ρεπερτόριο στη δισκογραφική της πορεία και έχει επιλέξει με αυστηρά κριτήρια τις ζωντανές της εμφανίσεις.

Φέτος, η νέα της δισκογραφική πρόταση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με τους Γιάννη Χριστοδουλόπουλο και Ελεάνα Βραχάλη, δύο ταλαντούχους νέους δημιουργούς που η αστείρευτη επιθυμία για νέα μουσικά ακούσματα και η βαθειά τους αγάπη για αυτό που λέγεται ελληνικό τραγούδι σήμερα, οδήγησε στο άλμπουμ «Ευαίσθητη ή λογική».

Δέκα τραγούδια που αγγίζουν αμέσως τον ακροατή και οδηγούν την Πέγκυ Ζήνα να κάνει ένα ακόμα βήμα μπροστά στην καριέρα της.
Πρώτα ήρθε «της ζωής το πάρτυ» για να μας ξεσηκώσει και αμέσως μετά ένα ιδιαίτερο μουσικά και στιχουργικά κομμάτι, το «Ρώτησα», που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, που μόλις σε δύο εβδομάδες «σκαρφάλωσε» στις υψηλότερες θέσεις στο airplay όλων των ραδιοφωνικών σταθμών της Ελλάδας και της Κύπρου. Κι έπεται συνέχεια…

«Βήματα», «Δεν μου αξίζεις πια», «Λόγια αγάπης» είναι μόνο κάποιοι από τους τίτλους που πολύ σύντομα όλοι μας θα ξεχωρίσουμε, θα αγαπήσουμε, θα τραγουδήσουμε…

Κορυφαία στιγμή αυτής της δουλειάς δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τη μουσική συνάντηση της Πέγκυς Ζήνα με τον παντοτινό εκφραστή της λαϊκής μας ιστορίας Δημήτρη Μητροπάνο στο ντουέτο «Δε γλυτώνω».

 Ένα συγκλονιστικό κομμάτι που επιβεβαιώνει ότι η συνάντησή τους δεν ήταν συμπτωματική  αλλά μια ευτυχισμένη επιλογή, αφού μετά την επιτυχημένη συνεργασία της προηγούμενης χρονιάς, ήρθε η ανανέωση με νέο ρεπερτόριο φέτος στην ΙΕΡΑ ΟΔΟ  και τέλος αυτή η δισκογραφική έκπληξη που δίνει συνέχεια στο κοινό μουσικό τους ταξίδι.

Όλα τα video clips του album της Πέγκυς Ζήνα «Ευαίσθητη ή λογική» μπορείτε να τα δείτε αποκλειστικά, σε εξαιρετική ανάλυση από την ΕΜΙ και το Dailymotion στο παρακάτω link, http://dai.ly/bfjt10.

Το album «Ευαίσθητη ή λογική» κυκλοφορεί σε όλα τα καταστήματα δίσκων στην τιμή των 9,90 ευρώ, καθώς επίσης και στα περίπτερα όλης της Ελλάδας, με ένα πολυτελές λεύκωμα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, σπάνιες συνεντεύξεις και σημειώματα από ανθρώπους που δείχνουν γενναιόδωρα την υποστήριξή τους στην Πέγκυ Ζήνα, όπως είναι ο μεγάλος μας ποιητής Μάνος Ελευθερίου και βέβαια
ο Δημήτρης Μητροπάνος. Η τιμή του album με το λεύκωμα είναι 12,90.

 ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Μαριάννα Πουτακίδου – m.poutakidou@musiccorner.gr

Την Ελεάνα Βραχάλη στις λέξεις και το Γιάννη Χριστοδουλόπουλο στις νότες, εμπιστεύτηκε η Πέγκυ Ζήνα για τη νέα δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Ευαίσθητη … ή λογική;». Πρόκειται για ένα album με δέκα κομμάτια, που μολονότι δε διακρίνεται για την πολυσυλλεκτικότητά του από άποψη δημιουργών, όπως οι προηγούμενοι δίσκοι της ερμηνεύτριας, ακολουθεί μουσικό ύφος ανάλογο με εκείνων. Στο δίσκο εναλλάσσονται μπαλάντες, pop κομμάτια, αλλά και λαϊκά ακούσματα σε ζεϊμπέκικα με σύγχρονο ήχο, χασάπικα και τσιφτετέλια.

Το album ανοίγει η radio friendly δυναμική μπαλάντα «Ρώτησα», που είναι και το πρώτο κομμάτι που ξεχώρισε (ή προωθήθηκε, ο καθένας επιλέγει όποιο ρήμα θέλει). Η συνέχεια γίνεται πιο λαϊκή, με κομμάτια που ταιριάζουν γάντι στη χροιά της Πέγκυς Ζήνα. Με βασικό θέμα τους τον έρωτα, τα «Βήματα», το «Δε μου αξίζεις πια» και το «Μάταια», ένα ζεϊμπέκικο, μια λαϊκή μπαλάντα και ένα χασάπικο, οδηγούν, χωρίς να είναι όμως κάτι το συγκλονιστικό, στη μέση του CD, όπου πέφτουν οι τόνοι με τη μπαλάντα «Λόγια αγάπης».

Ως ευχάριστη έκπληξη, έρχεται  το μπριόζικο και άκρως κεφάτο «Στης ζωής το πάρτυ», που είναι ίσως και το ένα από τα δυο-τρία κομμάτια του δίσκου που άνετα ξαναβάζεις να το ακούσεις. Λόγος πρέπει να γίνει και για το ντουέτο «Δεν γλυτώνω» με τον αξεπέραστο Δημήτρη Μητροπάνο, που επισφραγίζει μια επιτυχημένη συνεργασία δύο ετών. Πρόκειται για ένα αρκετά καλό τραγούδι, που όμως δεν καταφέρνει να κάνει τη διαφορά. Ο δίσκος κλείνει με τις ευαίσθητες μπαλάντες «Να μη σε συναντήσω» και «Αν με δεις να κλαίω», με την πρώτη να ξεχωρίζει ήδη για την πολύ όμορφη εισαγωγή της.

Ολοκληρώνοντας τα του album να έρθουμε και στο αρκετά προσεγμένο ένθετο, που ποτέ δεν παραμελείται στις δουλειές της Πέγκυς Ζήνα, με τους στίχους των τραγουδιών και φωτογραφίες της ερμηνεύτριας. Σημείωμα του Μάνου Ελευθερίου, που πιο πολύ θα ταίριαζε για άρθρο γνώμης σε κάποια εφημερίδα, αλλά και λόγια του Δημήτρη Μητροπάνου μαζί με τους συντελεστές του δίσκου, κλείνουν το booklet.

Η νέα δισκογραφική δουλειά της Πέγκυς Ζήνα περιγράφεται με τον καλύτερο τρόπο στα λόγια του Δημήτρη Μητροπάνου: «Καθαρός ήχος, καθαρός στίχος και απλή, λιτή ερμηνεία».

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Ρώτησα
02. Βήματα
03. Δεν μου αξίζεις πια
04. Μάταια
05. Λόγια αγάπης
06. Στης ζωής το πάρτυ
07. Δεν γλυτώνω (ντουέτο με τον Δημήτρη Μητροπάνο)
08. Έρωτας θάνατος
09. Να μη σε συναντήσω
10. Αν με δεις να κλαίω

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here