ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Warner (5/2011)

Η Salina επιστρέφει με το δεύτερο, και καλύτερο της, album! Με γενικό τίτλο «Το Καινούριο Σου Όπλο» το album αυτό κινείται στη διαχωριστική γραμμή μεταξύ rock, pop και εντέχνου και περιέχει μερικές πραγματικά πολύ μεγάλες συνεργασίες όπως αυτή με τον Γιάννη Κότσιρα στο πρώτο, και ομώνυμο, single.

Στο γεμάτο εικόνες και ήχους αυτό album συνεργάζονται με τη Salina καλλιτέχνες όπως οι: Στέφανος Κορκολής, Αντώνης Μιτζέλος, Γιάννης Σαββιδάκης, Ευρυδίκη, Νίκος Μωραΐτης, Ρεβέκκα Ρούσση κ.ά

Salina – «To Καινούριο Σου Όπλο»
Ένα δυνατό σημερινό album!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει ο Τάσος Μπιμπισίδης – t.bibisidis@musiccorner.gr

Είναι νέα, ταλαντούχα, όμορφη και γεμάτη ενέργεια και πάθος για μουσική και ξεχωριστούς ήχους! Η Salina μετά την πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά και μετά από πολλές επιτυχημένες live εμφανίσεις, επέστρεψε δισκογραφικά με το …καινούργιο της όπλο! “Το Καινούριο Σου Όπλο” λοιπόν, είναι μια ολοκληρωμένη, σύγχρονη δουλειά, που κινείται σε pop-rock και έντεχνους ρυθμούς, αποτελούμενη από 15 ενδιαφέροντα tracks, τυλιγμένα σε πολύ καλές ενορχηστρώσεις και μουσικές επενδύσεις! Ακόμη, αξίζει να σημειωθούν οι σημαντικές συνεργασίες της τραγουδίστριας στο συγκεκριμένο album, όπως αυτή με τον Γιάννη Κότσιρα, αλλά και την Ευρυδίκη, τον Στέφανο Κορκολή, τον Αντώνη Μιτζέλο, τον Γιάννη Σαββιδάκη, τον Νίκο Μωραΐτη, την Ρεβέκκα Ρούσση κ.α.

Το album ανοίγει με το ”Δεν ακούει κανείς”, ένα δυνατό ραδιοφωνικό κομμάτι με πιο rock ήχο και στίχο που σε προϊδεάζει ευχάριστα για τη συνέχεια. Κάτι ανάλογο ακολουθεί με το ”Θα αντισταθώ”, ένα κομμάτι σε παρόμοιο ύφος με πολλά rock στοιχεία και δυναμική εισαγωγή που θα μπορούσε εύκολα να κερδίσει μια υψηλή θέση στις play list πολλών ραδιοφώνων! Τρίτο track το ”Του χρόνου η μηχανή” ή αλλιώς ”Μια νέα αρχή”, αισιόδοξο και γεμάτο εικόνες συνεχίζει στο ίδιο μουσικό μοτίβο χωρίς ωστόσο να κουράζει.

Το album συνεχίζει με το κομμάτι ”Ύπνος”, μια λιτή rock μπαλάντα με μια αθώα, τρυφερή αλλά και rock ερμηνεία από την Salina που με την χαρακτηριστική χροιά της μεταφέρει σε εντελώς άλλο mood τον ακροατή! Ακολουθεί το πρώτο ντουέτο του δίσκου, με την συνεργασία της Salina με την Ευρυδίκη! Ένα ιδαίτερο κομμάτι με τίτλο ”Οι διαφορές” και με πιο εσωτερικές ερμηνείες από δύο φωνές που δένουν πολύ όμορφα μεταξύ τους και δημιουργούν ένα αρμονικό αποτέλεσμα με rock άποψη κάτω από μια δυνατή μουσική σύνθεση! Σειρά έχουν ”Τα ρολόγια” αλλά και το ”Μπορώ”, μια ακόμη rock μπαλάντα πολύ καλά εκτελεσμένη από την νεαρή φωνή της Salina, όπως επίσης και το ”Δεν υπάρχει ρεφραίν” με λυρικό στίχο και ατμοσφαιρική μελωδική σύνθεση με ethnic στοιχεία, ένα τραγούδι που μπορεί να μπει στα αγαπημένα αυτού του δίσκου.

Συνέχεια με το ομώνυμο κομμάτι ”Το καινούργιο σου όπλο”. Πρόκειται για ντουέτο της Salina με τον Γιάννη Κότσιρα, ευχάριστη μουσική έκπληξη και – τελικώς – δυνατή καλλιτεχνική συνύπαρξη καθώς οι δυο τους κατάφεραν να δέσουν εξαιρετικά τις ερμηνείες τους και το διαφορετικό κατά βάση ύφος τους. Ακολουθεί το ”Μια άλλη”, σε ίδιο στιλ με τα πρώτα τραγούδια του δίσκου, που μπορεί και αυτό να γίνει μια ακόμη ραδιοφωνική επιτυχία. Το ”Πάλι θα στη δώσω τη καρδιά” (Yo vengo a ofrecer mi corazon) είναι τραγούδι αφορμή για μια δεύτερη δισκογραφική συνύπαρξη της τραγουδίστριας με τον Γιάννη Κότσιρα, ένα πολύ τρυφερό κομμάτι και σαν μελωδία αλλά και στιχουργικά, με έντονα ρομαντική χροιά και πολύ γλυκιές ερμηνείες!

12o track το ”Ένα τελευταίο τραγούδι”, ίσως μια πολύ καλή pop-rock επιλογή που ρυθμικά τουλάχιστον μπορεί να κάνει επιτυχία! Στο τέλος του δίσκου έρχονται και 3 ξενόγλωσσες δημιουργίες της Salina… Το ”What is wrong with me” (Lidocaino), το πολύ δυνατό ”Bang bang” (My babe shot me down) – υπέροχη διασκευή – αλλά και ένα bonus track από μια live ηχογράφηση της Salina!

Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για μια δουλειά, που ίσως κάποιους να τους κουράσει λόγω της απόλυτης ομοιομορφίας στα κομμάτια με το παρόμοιο στιλ μουσικής, αλλά η τελική εντύπωση που σου μένει είναι πως έχεις να κάνεις με ένα αρκετά καλό album με ενδιαφέρουσες ερμηνείες, ωραία ντουέτα και καλές μουσικές!

Φαίνεται λοιπόν πως η Salina ανακάλυψε πράγματι “Το Καινούργιο όπλο” και είναι έτοιμη για νέες επιτυχίες!

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Δεν ακούει κανείς
02. Θ’ αντισταθώ
03. Του χρόνου η μηχανή (μια νέα αρχή)
04. Ύπνος
05. Οι διαφορές (ντουέτο με την Ευρυδίκη)
06. Τα ρολόγια
07. Μπορώ
08. Δεν υπάρχει ρεφραίν
09. Το καινούριο σου όπλο (ντουέτο με τον Γιάννη Κότσιρα)
10. Μια άλλη
11. Πάλι θα στη δώσω τη καρδιά (Yo vengo a ofrecer mi corazon) (ντουέτο με τον Γιάννη Κότσιρα)
12. Ένα τελευταίο τραγούδι
13. Wat is wrong with me (Lidocaine)
14. Bang Bang (My baby shot me down)

*** Οι κριτικές δίσκων αποτελούν προσωπικές απόψεις του εκάστοτε συντάκτη που σε καμία περίπτωση δεν είναι απαραίτητο ότι συνάδουν με τις απόψεις και της υπόλοιπης συντακτικής ομάδας του Music Corner

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here