ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Warner (3/2010)
 

Η Salina παρουσιάζει το πρώτο της album – ένα album που περιέχει συνεργασίες μόνο με τους καλύτερους! 

Στέφανος Κορκολής, Ευρυδίκη, Δημήτρης Κοργιαλάς, Θάνος Παπανικολάου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Ποίμης Πέτρου, Ανδρέας Λάμπρου, Ρεβέκκα Ρούσση σε υπέροχες μουσικές με rock attitude… 

Στο πρώτο της αυτό album υπάρχει φυσικά το “Πονάει η Αγάπη”, με το εξαιρετικό video όπου συμμετέχει ο Άκης Σακελλαρίου καθώς και 12 ακόμα tracks ικανά να μετατρέψουν το σαλόνι σας σε rock stage! 

  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει ο Κώστας Φροντιστής – fr_kostas@musiccorner.gr
 

Με όνομα που μοιάζει ξενόφερτο, έρχεται να μας συστηθεί η Σαλίνα (κατά κόσμο Θεσσαλία). Και μπορεί το όνομα της να ακούγεται εξωτικό, η ίδια όμως έρχεται από την Κύπρο για να επιβεβαιώσει τον κανόνα ότι υπάρχει μουσική φλέβα στους Κύπριους. Έχοντας κάνει σπουδές σε χορό, ηθοποιία και musical, τελικά φαίνεται να την κερδίζει το τραγούδι και έτσι έχουμε την ευκαιρία να την γνωρίσουμε μέσα από την πρώτη δισκογραφική δουλειά της!

Αυτό που μπορούμε να καταλάβουμε, είναι ότι η Σαλίνα σίγουρα έχει ταλέντο. Σε αυτό φαίνεται να συμφωνούν και πολλοί καλλιτέχνες που την εμπιστεύθηκαν στο πρώτο βήμα της. Μεταξύ άλλων, κάποια από τα τραγούδια του δίσκου, έχουν την υπογραφή των: Στέφανου Κορκολή, Δημήτρη Κοργιαλά, Ευριδίκης, Ανδρέα Λάμπρου, Ρεβέκκας Ρούσση, Θάνου Παπανικολάου, Γιώργου Παπαδόπουλου και πολλών ακόμα! Από ένα σύνολο 13 τραγουδιών, μπορούμε να πούμε ότι δύο από τα πολύ δυνατά τραγούδια είναι το «Ξέχασα» που σίγουρα μπορεί να γίνει η επόμενη επιτυχία του δίσκου, όπως και το «Όνειρα» που υπάρχει και στην αγγλόφωνη εκδοχή του, ως «Had your chance».

Από τις πιο ροκ στιγμές είναι το «Συντροφιά που με σκοτώνει» σε μουσική της Ευρυδίκης, ένα τραγούδι με προσωπικότητα, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την διεθνή ροκ σκηνή. Ξεχωρίζει δικαιωματικά και το «Όπου κι αν πας», που ουσιαστικά πρόκειται για πολύ καλή επανεκτέλεση τραγουδιού που είχε ερμηνεύσει και ο ίδιος ο Δημήτρης Κοργιαλάς σε παλιότερο δίσκο του και έρχεται με νέο αέρα για να ξανακάνει επιτυχία.

Από τα πιο ιδιαίτερα και συναισθηματικά κομμάτια όμως, και ίσως αυτό που ξεχώρισα με το πρώτο άκουσμα, είναι η μπαλάντα «Βαθιά σκιά» σε μουσική του Ποίμη Πέτρου. Ήδη βέβαια, η πρώτη επιτυχία του δίσκου, είναι το «Πονάει η αγάπη» το οποίο είναι και το πρώτο τραγούδι που παιζόταν στα ραδιόφωνα, αρκετό καιρό πριν βγει το ολοκληρωμένο cd.

Κάπως έτσι, μπαίνει στη δισκογραφία η Σαλίνα, που αποφάσισε να δώσει το όνομα της και στον δίσκο (διόλου πρωτότυπο για πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη). Μέσα από αυτή την προσπάθεια μας παρουσιάζει μια πολύ σύγχρονη δουλειά, που κινείται σε ποπ-ροκ έως και καθαρά ροκ μονοπάτια, αν και η ίδια στις προσωπικές μουσικές επιλογές της, είναι πιο “dark” όπως δηλώνει (κάτι που προκύπτει και από την αισθητική του εξώφυλλου). Μια γερή δόση από rock attitude, ανεβαστικά τραγούδια και έντονοι ρυθμοί, δυνατές ενορχηστρώσεις, λιγότερες μπαλάντες, ήχοι γνώριμοι από αρκετά group του εξωτερικού και έτοιμη η συνταγή του δίσκου! Τέτοιοι ήχοι ασφαλώς είναι οικείοι στην Σαλίνα, καθώς έχει ζήσει αρκετά σε Αμερική και Λονδίνο. Έχω την αίσθηση, ότι αυτή την επιτυχημένη συνταγή (που ξεφεύγει από το κλισέ του λαϊκό-ποπ-ροκ), την έχω ξαναδοκιμάσει και μου άρεσε… ίσως όμως δε μου προκαλεί έκπληξη από κάποιο σημείο και μετά, γιατί πάντα υπάρχει ο φόβος να γίνει μονότονος ένας δίσκος όταν δεν έχει εναλλαγές. Σίγουρα όμως σαν πρώτο δείγμα δουλειάς, βρίσκεται σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο καθώς ως επί τω πλείστον, δείχνει να είναι μια δουλειά δεμένη, χωρίς υπερβολές και πειραματισμούς, που μας κάνει να έχουμε αρκετές προσδοκίες!

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Πονάει Η Αγάπη
02. Αν Δεις Πως Λείπει Κάτι
03. Όνειρα
04. Συντροφιά Που Με Σκοτώνει (Συμμετέχει η Ευρυδίκη)
05. Ξέχασα
06. Κάπου Η Αγάπη Μένει
07. Κάθε Μέρα
08. Μετρώ Τις Ώρες (Συμμετέχει ο Γιώργος Παπαδόπουλος)
09. Όπου Κι Αν Πας
10. Ελευθερώθηκα
11. Βαθειά Σκιά
12. Had Your Chance (bonus track)
13. Get A Life (bonus track)

Bonus Video Clip:
01. Πονάει Η Αγάπη (Συμμετέχει ο ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου)
(περιέχονται ακόμη φωτογραφίες και τρία wallpapers)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here