ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Seven (6/2010)

Η μουσική και τα τραγούδια από την πολύ επιτυχημένη σειρά του Mega «Μ+Μ» με την Παναγιώτα Βλαντή (Μαργαρίτα) και τον Φάνη Μουρατίδη (Μιχάλης) σε διασκευή σεναρίου Ρένας Ρίγγα και σκηνοθεσία Ανδρέα Μορφονιού.

Οι απρόσμενες καταστάσεις που δημιουργούνται από τη συμβίωση της πειθαρχημένης μπαλαρίνας με τους δύο γιους και του ανέμελου ροκά με τις τρεις κόρες, δίνουν τροφή και για τα τραγούδια που εξυπηρετούν τις ανάγκες του σεναρίου.

Τα τραγούδια έγραψαν ο Βασίλης Καραγιάννης με την σεναριογράφο της σειράς Ρένα Ρίγγα και ερμηνεύουν οι ηθοποιοί της σειράς, Φάνης Μουρατίδης, Τίτος Λίτινας, Ειρήνη Σταματίου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου. Το τραγούδι «Σε θέλω» έγραψε ο Γιώργος Μίχας ενώ υπάρχει και το αγγλόφωνο «Down in Mexico» που ερμηνεύει η Πηνελόπη Αναστασοπούλου. Η μουσική των τίτλων αρχής και τέλους είναι από τη συμφωνία Ν. 40 του Μότσαρτ σε διασκευή Βασίλη Καραγιάννη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Μαριάννα Πουτακίδου – m.poutakidou@musiccorner.gr

Είναι συχνό φαινόμενο η κυκλοφορία σε CD της μουσικής και των τραγουδιών τηλεοπτικών σειρών. Έτσι στο «Μ+Μ», ακόμα μία «εισαγόμενη» τηλεοπτική ιδέα, όπου σεναριακά μπλέκονται η rock με την κλασική μουσική είναι σχεδόν αναμενόμενη.

Ο δίσκος που αποτελείται από έντεκα κομμάτια, ξεχωρίζει από άλλα soundtrack αφενός γιατί δεν περιλαμβάνει ορχηστρικά κομμάτια – με εξαίρεση αυτά των τίτλων αρχής και τέλους – αφετέρου γιατί οι ερμηνείες των τραγουδιών δεν είναι από κάποιο γνωστό τραγουδιστή αλλά από τους ίδιους τους ηθοποιούς της σειράς. Το album ξεκινά και κλείνει ακριβώς όπως και κάθε επεισόδιο της σειράς με μια ευφάνταστη διασκευή της συμφωνίας Ν. 40 του Μότσαρτ, που μπορεί με το επίσημο όνομά της να μη μας λέει και πολλά, αλλά είναι σίγουρα μία από τις πιο γνώριμες μελωδίες κλασικής μουσικής στο ευρύ κοινό. Ο συνθέτης Βασίλης Καραγιάννης την έχει διαμορφώσει με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σειράς (η ιστορία της μπαλαρίνας και του ροκά), διατηρώντας κλασικά σημεία της μουσικής και αντικαθιστώντας άλλα με ηλεκτρική κιθάρα και ντραμς.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου είναι κυρίως rock κομμάτια χωρίς μελωδικές ιδιαιτερότητες που θα μπορούσαν να τα κάνουν να ξεχωρίσουν. Οι στίχοι της σεναριογράφου Ρένας Ρίγγα ντύνουν τις μελωδίες με τέτοιο τρόπο που φανερά παραπέμπουν στην υπόθεση της σειράς όταν λ.χ. χάρη λέει: “έχω μια γειτόνισσα τρελή / όλη μέρα ακούει κλασσική“.

Στις ερμηνείες συναντάμε τους Φάνη Μουρατίδη, Τίτο Λίτινα, Ειρήνη Σταματίου και Πηνελόπη Αναστασοπούλου, τους πρωταγωνιστές της σειράς, που ακριβώς επειδή είναι ηθοποιοί παρουσιάζουν αρκετές ατέλειες φωνητικά με τις γυναικείες ερμηνείες ωστόσο να είναι ελαφρώς καλύτερες από τις αντρικές. Ανάμεσα στα κομμάτια του δίσκου σίγουρα ξεχωρίζουν οι ακουστικές εκδοχές των «Έχω μια γειτόνισσα» και «Με πρόδωσες», ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτελεί και η ερμηνεία της Πηνελόπης Αναστασοπούλου στο «Down in Mexico» των Coasters που δίνει στο R&B hit της δεκαετίας του ’50 έναν άλλο αέρα.

Τα κομμάτια από το soundtrack του “Μ+Μ” μπορεί να μη διεκδικούν κάποια θέση στα ραδιοφωνικά airplays, αλλά εν γένει ο δίσκος εκπληρώνει με το παραπάνω το σκοπό της κυκλοφορίας του που είναι να ικανοποιήσει τους fans της εν λόγω σειράς.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01.
Τίτλοι αρχής (Symphony No40 in G minor Molto Allegro)
02. Έχω μια γειτόνισσα (Φάνης Μουρατίδης – Ειρήνη Σταματίου)
03. Με πρόδωσες (Τίτος Λίτινας)
04. Γίνομαι 16 (Τίτος Λίτινας)
05. Ανυπόμονη αγάπη (Φ. Μουρατίδης – Τ. Λίτινας – Ειρ. Σταματίου)
06. Δεν αντέχω (Τίτος Λίτινας – Πηνελόπη Αναστασοπούλου)
07. Down in Mexico (Πηνελόπη Αναστασοπούλου)
08. Σε θέλω (Ειρήνη Σταματίου)
09. Έχω μια γειτόνισσα (acoustic version) (Φ. Μουρατίδης – Ειρ. Σταματίου)
10. Με πρόδωσες (acoustic version) (Τ. Λίτινας – Ειρ. Σταματίου)
11. Τίτλοι τέλους (Symphony No40 in G minor Molto Allegro)

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here