ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : EMI (6/2010)

Η πολυαναμενόμενη νέα δισκογραφική δουλειά της Τάμτα είναι πλέον γεγονός. Το Θάρρος Ή Αλήθεια έρχεται για να κάνει το καλοκαίρι του 2010 ακόμα πιο καυτό, με μεγάλες επιτυχίες όπως το ομώνυμο super-hit με τη συμμετοχή του Σάκη Ρουβά που μονοπώλησε το ραδιοφωνικό (και όχι μόνο) airplay τους πρώτους αυτούς μήνες της χρονιάς, τα ακυκλοφόρητα μέχρι και σήμερα Σ’ Όποιον Αρέσει (με τον Stereo Mike) και Κοίτα Με, αλλά και νέα τραγούδια που ήδη ακούγονται… δυνατά.

 Από τα 12 νέα τραγούδια της Τάμτα ξεχώρισε αμέσως το έκρυθμο και άκρως χορευτικό Egoista της αγαπημένης Belinda.

Τα υπόλοιπα τραγούδια φέρουν τις υπογραφές μερικών εκ των σημαντικότερων δημιουργών της σύγχρονης μουσικής σκηνής όπως οι Greggy K, Etostone, Δημήτρης Κοντόπουλος, Γρηγόρης Φλώριος, Γιώργος Παπαδόπουλος, Aleksandrs Hromcovs, Ozan Dogulu, Γρηγόρης Πετράκος και άλλοι.

To Θάρρος Ή Αλήθεια κυκλοφορεί σε όλα τα δισκοπωλεία από την ΕΜΙ σε Special Deluxe έκδοση με δώρο συλλεκτικό μπλουζάκι με την μοναδική αισθητική της Τάμτα.

 ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει ο Κώστας Φροντιστής –
fr_kostas@musiccorner.gr

Ένα από τα πρώτα ονόματα που σου έρχονται στο μυαλό όταν ακούς για pop idol, είναι η Τάμτα. Τόσο για την μουσική της που ακολουθεί πιστά τις συνταγές της pop μουσικής, όσο και για την εικόνα της σαν καλλιτέχνης που είναι αρκετά extreme (για τα ελληνικά τουλάχιστον δεδομένα). Μια τραγουδίστρια που βγήκε από ένα talent show και ύστερα από αρκετή δουλειά κατάφερε να αγγίξει την επιτυχία. Σε κάθε δισκογραφική της δουλειά υπάρχουν τραγούδια που γίνονται μεγάλες επιτυχίες, με πιο πρόσφατη κυκλοφορία το cd «Θάρρος ή αλήθεια».

Ένα cd στο οποίο η Τάμτα δε μπορώ να πω ότι προχωράει ένα βήμα μπροστά καλλιτεχνικά, αλλά ούτε την πάει πίσω. Έχει την αυτάρκεια να κινείται σε πράγματα που ξέρει να κάνει καλά και να μην πειραματίζεται. Και αυτό που της ταιριάζει είναι τα ποπ χορευτικά τραγούδια και κάποιες ελάχιστες μπαλάντες που μπορεί να ξεδιπλώσει και τις φωνητικές της ικανότητες. Χαρακτηριστικό δείγμα είναι το τραγούδι «Κοίτα με» το οποίο μοιάζει να είναι κομμένο και ραμμένο για την Τάμτα και για το στυλ της. Το τραγούδι το οποίο έχει ακουστεί πιο πολύ μέχρι στιγμής είναι το ντουέτο της, αν μπορεί να θεωρηθεί ντουέτο, με τον Σάκη Ρουβά. Ένα τραγούδι του Δημήτρη Κοντόπουλου, αρκετά δυναμικό που ήρθε να επισφραγίσει την περσινή συνεργασία των δυο καλλιτεχνών, με τον Σάκη Ρουβά σε ρόλο «φωνής της συνείδησης» που διχάζει την Τάμτα μεταξύ “θάρρους και αλήθειας”!

Τρίτη επιτυχία που παρουσιάστηκε είναι το «Egoista» ένα ακόμα ντουέτο, αυτή τη φορά με τον Ησαΐα Ματιάμπα. Πρόκειται για διασκευή (κάτι το οποίο συνηθίζει η Τάμτα) του αντίστοιχου «Egoista» της Belinda. Τρίτο (και τελευταίο) ντουέτο με τον Stereo Mike είναι το (επίσης διασκευασμένο) «Σ’ όποιον αρέσει» το οποίο μας έχει έρθει από την Τουρκία και το οποίο ακουγόταν περισσότερο από ένα χρόνο χωρίς να έχει ενταχθεί σε κάποιο cd. Από τα πιο ωραία dance όμως για εμένα, είναι το «Φωτιά» με εισαγωγή που μας «θυμίζει» παλιότερο ξένο τραγούδι, ωστόσο έχει δεθεί πολύ καλά με νέο ρυθμό και με πολύ καλό αποτέλεσμα. Λίγες αλλά καλές οι μπαλάντες, με πιο δυνατή το «Ότι είχα ονειρευτεί» σε αντίθεση με το «Απ’ τη ζωή σου θα χαθώ» που είναι μια πιο unplugged μπαλάντα, χαρακτηριστική του Γρηγόρη Πετράκου που την έχει γράψει.

Αναμενόμενο να θέλει να δοκιμάσει η Τάμτα και την τύχη της σε τραγούδια με ξένο στίχο, καθώς θα μπορούσε να βγάλει και να υποστηρίξει κάποια τραγούδια στο εξωτερικό. Ωστόσο το αποτέλεσμα των συγκεκριμένων αγγλόφωνων τραγουδιών που έχει επιλέξει, δηλαδή το «Shake» και το «Girl like me», με το δεύτερο να βρίσκεται σε λίγο καλύτερη μοίρα, δεν νομίζω να της δίνουν την δυνατότητα προς το παρόν να ακουστεί στο εξωτερικό, αν και η ίδια θεωρώ πως έχει τα προσόντα. Προσόντα που την έχουν κάνει να ξεχωρίσει στην Ελλάδα, ταλέντο και ιδιαίτερο στυλ. Με αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να παραμείνει στην επικαιρότητα για αρκετά χρόνια ακόμα εφόσον συνεχίσει να κάνει σωστές επιλογές τραγουδιών, όπως μέχρι σήμερα.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Egoista (feat. Ησαΐας Ματιάμπα)
02. Απ’ τη ζωή σου θα χαθώ
03. Θάρρος ή αλήθεια (special guest Σάκης Ρουβάς)
04. Φωτιά
05. Ό,τι είχα ονειρευτεί
06. Φύγε
07. Shake
08. Κοίτα με
09. Girl like me
10. Δεν μπορώ να κοιμηθώ
11. Το τελευταίο μας το ροκ ‘ν’ ρολλ
12. Σ’ όποιον αρέσει (Dan Sonra) (feat. Stereo Mike)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here