ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Lyra (6/2010)

Ο Βασίλης Μασσαλάς γεννήθηκε το 1972 στα Γιάννενα. Ως μαθητής Λυκείου συγκρούεται μετωπικά με την κιθάρα. Κάνει επί δύο χρόνια το φοιτητή στο ΑΠΘ και στρέφεται προς τη μουσική. Το 2001 κατεβαίνει στην Αθήνα για μαθητεία και επιβίωση. Εντεχνολαϊκορεμπέτικα πάλκα και στούντιο πάσης φύσεως. Από το 2002 γράφει τραγούδια και με χαρακτηριστική βραδύτητα κάνει, το …2010, το πρώτο του δισκογραφικό βήμα με τη «ΛΥΡΑ».

 Λοιπόν… «Λοξή ματιά»

12 τραγούδια του Βασίλη Μασσαλά. Αισθηματικά με ολίγον αυτοσαρκασμό.
12 συμπληρώματα διατροφής απαραίτητα για την καθημερινή κι επίπονη του ιδανικού έρωτα.
Η συχνή χρήση δεν έχει καμία απολύτως παρενέργεια και τα θεαματικά αποτελέσματα κάνουν τη διαφορά από την πρώτη κιόλας εβδομάδα.

Η μουσική και οι στίχοι είναι του Βασίλη Μασσαλά, ενώ σε δύο τραγούδια τους στίχους υπογράφει ο Στράτος Σαμιώτης.

Ευτυχώς:

  1. Έπαιξαν οι μουσικοί Άκης Κατσουπάκης, Θύμιος Παπαδόπουλος, Θανάσης Σοφράς, Γιώργος Κατσίκας, Ντίνος Χατζηιορδάνου, Φίλιππος Λευκαδίτης, Μιχάλης Μπακάλης, Θέμης Νικολούδης, Γιάννης Μπούρας
  2. Ενορχήστρωσε ο Ντίνος Χατζηιορδάνου
  3. Έκανε φωνητικά η Κατερίνα Χατζηβασιλείου
  4. Επιμελήθηκε τον ήχο ο Γιώργος Φραγκέλης

Είχε την ευθύνη την παραγωγής ο Μιχάλης Νικολούδης…

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Χρύσα Κοσμίδου –
kosmidoyxrysa@musiccorner.gr

Με «Λοξή ματιά» και δεξί πόδι κάνει το  πρώτο του βήμα στη δισκογραφία ο Βασίλης Μασσαλάς.

Γράφει τραγούδια από 20 χρονών και φέτος στα 28 του, μας παρουσιάζει το πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Λοξή Ματιά». Η μουσική και οι στίχοι των 12 τραγουδιών που συμπεριλαμβάνονται στο δίσκο είναι του ίδιου, ενώ τους στίχους 2 τραγουδιών υπογράφει ο Στράτος Σαμιώτης.

Από τη πρώτη φορά που ακούει κάποιος τα τραγούδια του, νομίζει ότι τα έχει ξανακούσει. Τόσο οικεία είναι η φωνή του και η μουσική του πολύ ξεσηκωτική. Ο δίσκος «Λοξή Ματιά» περιλαμβάνει τραγούδια που μπορούν να σε κάνουν να χορέψεις, να κλάψεις, να γελάσεις και να πιστέψεις ότι όταν γράφτηκαν, ο τραγουδοποιός είχε …τη δική σου ιστορία  στο μυαλό του!

Η μουσική του κυμαίνεται σε ροκ και ποπ ρυθμούς, ενώ οι στίχοι του είναι πολύ καυστικοί και σίγουρα αντιπροσωπεύουν τη σκέψη πολλών ερωτευμένων νέων που νοιώθουν ανασφάλεια για το ταίρι τους. Δεν διστάζει μέσα από το τραγούδι του με τίτλο «Μα Κανένα Ναι» να τα «χώσει» στους δειλούς ερωτευμένους. Το «Μα Κανένα Ναι» είναι ένα ήρεμο φαινομενικά τραγούδι, αλλά η έντασή του σε παρασύρει.

Η μπαλάντα με τίτλο «Ο Δορυφόρος» ξεχωρίζει και ξεχειλίζει από αγάπη και σίγουρα θα τραγουδηθεί  από παρέες στις παραλίες κάτω από το φως των αστεριών με συντροφιά τη φωτιά και τις κιθάρες.

Η διάρκεια των τραγουδιών του είναι σχετικά μικρή, χωρίς να κουράζει τον ακροατή από τη μια, αλλά από την άλλη εκεί που περιμένει να ακούσει κι άλλο, το τραγούδι τελειώνει.

Εν κατακλείδι πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα δισκογραφική δουλειά, που σίγουρα αξίζει να την ακούσετε.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Δορυφόρος
02. Ατίθασο νερό
03. Αλκυόνη
04. Τα πλακάκια των τυφλών
05. Μα κανένα ναι
06. Δροσιά και καμίνι
07. Όλα τα μπορώ
08. Τόσο άνετα
09. Όταν είμαι μακριά σου κρυώνω
10. Της αγάπης σου το χάλι
11. Το ίδιο ψέμα
12. Εσύ τιμόνι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here