26/11/2010
www.musiccorner.gr

Mία από τις πιο ιδιαίτερες και εκκεντρικές φιγούρες της διεθνούς μουσικής, ο Peter “Sleazy” Christopherson, έφυγε από τη ζωή χθες το βράδυ σε ηλικία 55 ετών.

Γεννήθηκε στο Leeds της Αγγλίας και ξεκίνησε, δουλέυοντας, σαν φωτογράφος και designer. Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 έφτιαξε με τους Storm Thorgerson και Aubrey Powell την εταιρία Hipgnosis που έφτιαχνε τα εξώφυλλα των Pink Floyd, Wishbone Ash, Pretty Things και πολλών άλλων γνωστών καλλιτεχνών της εποχής.

To 1976 μαζί με τους Genesis P-Orridge, Cosey Fanni Tutti και Chris Carter έφτιαξε τους Throbbing Gristle που το 1977 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ The Second Annual Report στη δική τους Industrial Records. Μετά τη διάλυση των Throbbing Gristle το 1981 οι Genesis P-Orridge και Peter ‘Sleazy’ Christopherson έφτιξαν τους Psychic TV, ενώ ο Chris Carter και ο Cosey Fanni Tutti τους Chris & Cosey.

Ο Christopherson συμμετείχε στα δυο πρώτα άλμπουμ των Psychic TV και το 1983 με τον John Balance έφτιαξε τους Coil που διαλύθηκαν μετά τον θάνατο του Balance του 2004.

Το 2005 ο Christopherson ανακοίνωσε το νέο του σχήμα The Threshold HouseBoys Choir που εξέδωσε ένα άλμπουμ το 2007.

Το 2008 με τον Ivan Pavlov έφτιαξε τους Soisong που έκαναν live και κυκλοφόρησαν ένα ep.

Tην είδηση του θανάτου ανακοίνωσε ο Chris Carter των Throbbing Gristle στο Twitter, όπου έγραψε τα εξής:

«Our dearest beautiful Sleazy left this mortal coil as he slept in peace last night. Words cannot express our grief…»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here