2/5/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Αυτό δήλωσε ο ίδιος ο μουσικός που παρουσίασε πρόσφατα το άλμπουμ του στη θεταρική σκηνή του Fuerza Bruta, «έργου» χωρίς λόγια, που βασίζεται στο φωτισμό, τη μουσική και τον χορό.

Αυτό είναι ό,τι πιο καλλιτεχνικό έχω κάνει με ένα άλμπουμ μου μέχρι τώρα. Πίστευα ότι η συμμετοχή μου στο Fuerza Bruta ήταν πάνω απ’ τις δυνάμεις μου, αλλά ήθελα πολύ να κάνω μια προσπάθεια. Είχα παρακολουθήσει το show αρκετές φορές και ήλπιζα ότι κάποια στιγμή θα ήμουν σε θέση να συμμετάσχω”, δήλωσε ο Usher στο MTV, αναφέροντας την ελπίδα του το κοινό να εκτίμησε την εμφάνισή του.

Ένιωσα όλα τα φυσικά στοιχεία και τα συναισθήματα που προκαλεί το Fuerza Bruta, όπως και την έννοια των ιστοριών κι ελπίζω να υπήρξε σύνδεση. Όταν αρχίσαμε να δουλεύουμε με διαφορετικές προσεγγίσεις και κατευθύνσεις, για να «ταιριάξουμε» με το show, χρησιμοποιήσαμε κομμάτια από τη μουσική του, κομμάτια από τη μουσική μου και πριν καλά καλά το καταλάβουμε, οι ιδέες ήταν όλες εκεί. Το δοκιμάσαμε και πέτυχε”, συνέχισε ο καλλιτέχνης.

Το νέο άλμπουμ του Usher, το έβδομο της καριέρας του, έχει τίτλο “Looking for Myself” και θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουνίου. Οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν το 2011 και ολοκληρώθηκαν πριν λίγες μέρες. Στην παραγωγή βλέπουμε σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα του χώρου : Rico Love, Paul Epworth, Swizz Beatz, The Neptunes, Salaam Remi, David Guetta, Labrinth, Empire of the Sun και ένα πλήθος άλλων παραγωγών και καλλιτεχνών που συνεργάστηκαν με τον Usher στη νέα του δουλειά.

Το πρώτο single από το άλμπουμ, κυκλοφόρησε στα τέλη Φεβρουαρίου με τίτλο “Climax” και παρά το γεγονός ότι έφτασε στην κορυφή των charts στην κατηγορία των R&B/Hip-Hop singles, οι επιδόσεις του στο Hot100 ήταν πολύ μικρότερες, καθώς κατάφερε να φτάσει μέχρι το Νο 20. Το δεύτερο single, με τίτλο “Scream” κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα ενώ το τρίτο, “Lemme See” είναι προγραμματισμένο για κυκλοφορία στις 8 Μαΐου.

Ο καλλιτέχνης χαρακτήρισε «ρίσκο» το “Climax” και σχολίασε : “Αν δεν πάρεις ρίσκα, δε μπορείς να κερδίσεις τίποτα στη ζωή. Να τολμάς να διαφοροποιείσαι. Δεν κοιτάζω όπως εσείς, δεν περπατάω όπως εσείς, δε χορεύω όπως εσείς, δεν κινούμαι όπως εσείς, δε μιλάω όπως εσείς. Αυτό δεν με κάνει περίεργο. Αυτό με κάνει αυτό που είμαι. Θέλω το κοινό να νιώσει την αίσθηση της ωρίμανσης. Αυτό το άλμπουμ είναι πολύ εκλεκτικό”, είχε δηλώσει ο Usher.

Οι τίτλοι των τραγουδιών που έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα είναι:

Climax
Scream
Lemme See
Dive
Numb
Looking for Myself
Sins of A Father
Show Me
Euphoria
Twisted
Hot Thing
I Care 4 U
Can’t Stop, Won’t Stop

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ακόμα δύο τραγούδια, το ένα με τους Labrinth και το άλλο με τον Justin Bieber, αλλά οι τίτλοι τους δεν έχουν διαρρεύσει ακόμα.

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε ότι ο Usher, η Kelly Clarkson, οι Linkin Park και η Nelly Furtado θα συμετάσχουν στο πρόγραμμα της απονομής των φετινών βραβείων Billboard.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here