Γράφει o Σοφιανός Καβακόπουλος
www.musiccorner.gr
Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Είναι αργά απόγευμα Σαββάτου και είμαι στον κήπο του σπιτιού μου. Μόλις έχουμε τελειώσει ένα τρελό παιχνίδι με το καινούριο μέλος της οικογένειας, ένα κουτάβι Presa Canario 4 μηνών, όπου για πάνω από μια ώρα παίζουμε μπάλα, κυνηγητό και οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς. Είμαστε χάλια όλοι αφού κυλιόμασταν στα χώματα και είμαι απίστευτα χαρούμενος για τη χαρά που βλέπω στα μάτια της κόρης μου και του μικρού κουταβιού. Είτε το πιστεύετε είτε όχι τα μάτια των σκύλων δεν είναι καθόλου ανέκφραστα. Πάντα δείχνουν την ψυχολογική τους κατάσταση. Φοράω τον οδηγό στο περιλαίμιο της Deva και την βγάζω προς την εξωτερική μεριά του κήπου για να κάνουμε την καθιερωμένη καθημερινή εκπαίδευση Βασικής Υπακοής.

fredo5
Η Βασική Υπακοή σε όλα τα σκυλιά είναι το μοναδικό πράγμα που πρέπει να τα εκπαιδευτούν από πολύ μικρή ηλικία εφόσον θέλεις ένα σκύλο μέλος της οικογένειας και όχι ένα σκύλο παρατημένο σε μια αυλή να γαβγίζει σε όποιον περνάει. Αν τον σκύλο τον θέλεις να τον παίρνεις μαζί σου στα cafe, σε βόλτες, στις διακοπές σου, αν θέλεις μαζί με τον σκύλο σου να δέχεσαι φίλους και γνωστούς στο σπίτι και να μην είσαι υποχρεωμένος να τον κρύβεις, Αν θέλεις να παίζει με παιδιά και να μην τραβάνε οι μανάδες τα παιδιά για να μην τα φάει το τέρας τότε η Βασική Υπακοή είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ. Είτε έχεις ένα σκυλάκι 2 κιλών είτε ένα σκύλο 50-60 κιλών.

Έχουμε ξεκινήσει για περίπου τρία λεπτά να κάνουμε ασκήσεις της εντολής “ΜΑΖΙ” όταν ακούω μια γυναικεία φωνή, από την πλατεία απέναντι από το σπίτι μου, να φωνάζει υστερικά πραγματικά, «Γιατί το βασανίζεις το σκυλάκι; Θα σε καταγγείλω». Γυρνάω να κοιτάζω και βλέπω μια «κυρία» 45-50 να έρχεται προς την μεριά μου. Βάζω την Deva να κάτσει δίπλα μου και προσπαθώ να καταλάβω τι μου λέει. Έχει αρχίσει ένα μονόλογο φωνάζοντας και λέγοντας ασυναρτησίες περί κακοποίησης των ζώων και πως δεν τα αγαπάμε και κανείς δεν ξέρει πως νιώθουν παρά μόνο αυτή. Μετά από δυο συστάσεις να κατεβάσει τον τόνο της φωνής της και να έρθει μέσα στην αυλή να το συζητήσουμε, πλησιάζει στα κάγκελα του σπιτιού και ο σύζυγος συμπληρώνοντας την τρέλα. Η πίεση μου έχει ανεβεί πάνω από 20 και πέφτω στην παγίδα να φωνάζω και εγώ προσπαθώντας να τους εξηγήσω το αυτονόητο. ΟΤΙ ΕΚΕΙ, ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ.

Μου γυρνάνε την πλάτη και φεύγουν ικανοποιημένοι που την είπαν σε άλλον έναν ΚΑΚΟ άνθρωπο που ταλαιπωρεί σκυλάκια και εγώ έχοντας χαλάσει την ώρα εκπαίδευσης παίρνω τον σκύλο και μπαίνουμε στο σπίτι. Φεύγω για να πάω με την κόρη μου μια βόλτα αλλά μέσα με τρώει άσχημα. Αφήνω την κόρη μου και την γυναίκα μου στο φιλικό σπίτι που πηγαίναμε και γυρνάω στην πλατεία. Είναι ακόμη εκεί και οι δυο, καθισμένοι σε ένα παγκάκι απολαμβάνοντας το όμορφο απόγευμα. Πλησιάζω προς τα εκεί και βλέπω τα βλέμματα τους να με κοιτούν με απορία.

«Ζητώ συγνώμη για τις φωνές πριν, αλλά με εκνευρίσατε πάρα πολύ όταν μου φωνάζετε από μακριά πως κακοποιώ ένα ζώο την ώρα που το εκπαιδεύω. Αν ερχόσασταν κοντά και με ρωτούσατε τι κάνω θα σας εξηγούσα ακριβώς τι κάνουμε. Βλέπετε είναι ο τρίτος σκύλος που έχω στην ζωή μου και είναι και αυτός όπως και οι προηγούμενοι μεγαλόσωμη ράτσα. Αν θέλω να μπορεί να παίζει με τα παιδιά, να είναι φιλική με τον κόσμο στην πλατεία, αν θέλω να μπορών να την παίρνω παντού μαζί μου, πρέπει να της επιβληθώ. Πρέπει να της δείξω την θέση της στην αγέλη.»

«Μα έχω διαβάσει πως αυτά τα σκυλιά τρελαίνονται. Είναι επικίνδυνο να τα έχετε με παιδιά. Είχατε Rottweiler μαζί με παιδιά;»

«Κανένας σκύλος κυρία μου δεν τρελαίνεται. Κανένας σκύλος δεν γεννιέται με κακά ένστικτα. Κανένα ζώο δεν γεννιέται με σκοπό να βλάψει τα άλλα ζώα. Κακοί και ανεύθυνοι ιδιοκτήτες υπάρχουν. Κακοί άνθρωποι που βλάπτουν τον διπλανό τους γιατί είναι διαφορετικός από αυτούς. Κακοί άνθρωποι που βλάπτουν άλλους ανθρώπους γιατί σκέφτονται αλλιώς. Τέτοιοι άνθρωποι είστε και εσείς. Διαβάσατε ένα βιβλίο και πλέον ξέρετε τα πάντα. Η Ημιμάθεια σε όλο της το μεγαλείο. Κανένας σκύλος δε θα δαγκώσει άνθρωπο αν ο άνθρωπος δεν τον πειράξει, αν δεν έχει έναν ιδιοκτήτη που βγάζει όλο του complex κατωτερότητας πάνω στο σκύλο, όλο τον ανύπαρκτο ανδρισμό του πάνω στο ζώο που έχει.»

«Εγώ έχω σκύλο και δεν του φέρομαι έτσι»

«Αν επιτρέπετε τι σκύλο έχετε;»

«Ένα Pincher (σκύλος μινιατούρα)»

«Και γιατί δεν το έχετε μαζί σας εδώ, να κάνει και αυτό την βόλτα του και να μυρίσει τριγύρω, να παίξει, να δει άλλα σκυλιά;»

«Δεν τα πηγαίνει καλά με τον κόσμο και δαγκώνει όποιον πάει να τον χαϊδέψει. Φοβάται πολύ και μόνο στην αγκαλιά μου νιώθει ασφάλεια. Οπότε δεν τον βγάζουμε ποτέ έξω»

Ζήτησα συγνώμη για άλλη μια φορά και γύρισα την πλάτη για να πάω σπίτι. ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ για άλλη μια φορά. Άλλος ένας ιδιοκτήτης ζώου που το μεγαλώνει σκεφτόμενος πως το ζώο είναι άνθρωπος, αντί να μπει αυτός στην ψυχολογία του σκύλου. Άλλος ένα ΕΛΛΗΝΑΣ που μόνο αυτός ξέρει, και όλοι οι άλλοι είναι άσχετοι. Άλλος ένα ψηφοφόρος του κάθε υπόδικου που βγαίνει στο μπαλκόνι να πανηγυρίσει την νίκη του στις εκλογές, βρίζοντας κάθε ένα σκεπτόμενο άνθρωπο. Και αυτοί από κάτω απλά να χειροκροτούν.

Δεν υπάρχει σωτηρία σε αυτή την χώρα και ίσως το πιο πετυχημένο των ημερών να ήταν το σύνθημα των πιτσιρικάδων που έγραψαν στο σιντριβάνι της Πλατείας Συντάγματος λίγο πριν αδειάσουν μέσα δυο μπουκάλια σαμπουάν…

«ΕΤΣΙ ΞΕΒΡΩΜΙΖΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ»

———————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Aλλη μιά άσκοπη συζήτηση, με αποτέλεσμα να χαλάσεις την διάθεσή σου, χωρίς ούτε καν να ακουμπήσεις τα ελάχιστα ζωντανά εγκεφαλικά κύτταρο που θα τους είχαν απομείνει.
    Μα καλα, ΠΡΕΣΣΑ μαζι με παιδιά? είσαι τρελός? :-p

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here