Γράφει o Σοφιανός Καβακόπουλος
www.musiccorner.gr
Δευτέρα 12 Μαϊου 2014

Έφτασα σπίτι λασπωμένος, κουρασμένος, ταλαιπωρημένος και χωρίς μηχανή, αλλά με ένα χαμόγελο μέχρι τα αφτιά. Έμεινα εκεί στην πόρτα του κήπου με όλη την παρέα που είχε μαζευτεί να με κοιτάζει απορημένα. Ένα βλέμμα “από που το έσκασε αυτός;”. Πέρασε ένα απόγευμα γεμάτο φωνές παιδιών, φαγητά που πήγαιναν και έρχονταν, τσιγάρα και καφέδες και φωνές, πολλές φωνές. Εμένα δε με ακουμπούσε πλέον τίποτα. Αργά το βράδυ καθισμένος με την μουσική που λατρεύω, και ένα ποτήρι ουίσκι καθόμουν και σκεφτόμουν την έννοια του μοτοσυκλετιστή και του μοτοσυκλετισμού.

joe-bar-team2

Τι είναι αυτό που μας κάνει να θέλουμε να πετύχουμε γρήγορα τη μέγιστη ταχύτητα και να ανακαλύψουμε αυτό το εντυπωσιακό υλικό που λέγεται άσφαλτος και τις παράδοξες συνέπειες του στην επιδερμίδα; Τι πρέπει να έχεις για να θεωρείσαι μηχανόβιος; Καταρχήν κάλο στον εγκέφαλο. Αυτό λέει η γυναίκα μου, δεν την αποδέχομαι ως πρόταση. Προτιμώ τον όρο εναλλακτικός. Μηχανόβιος κατά κύριο λόγο λέγεται όποιος μετακινείται με μοτοσυκλέτα. Εξαιρούνται φυσικά τα σκούτερ με τους γραβατωμένους πάνω, οι μπάτσοι φυσικά με τις μηχανές και κάτι γεροντάκια πάνω σε παπιά ή άλλα αυτόματα με τα πόδια να ακουμπούν στον δρόμο σε όλη την διάρκεια της διαδρομής.

Παρόλο που ο μηχανόβιος έχει ίδια δικαιώματα με τον γιωταχή, τον νταλικέρη, τον επαγγελματία οδηγό, στον δρόμο, καλό θα είναι αφού δεν έχει προφυλακτήρες και πόρτες να μην παίζει chicken με τα άλλα οχήματα στον δρόμο. Βεβαίως ο μηχανόβιος έχει κάθε δικαίωμα να βρίζει! Ναι να βρίζει, σε ειδικές περιπτώσεις όμως που ουδεμία σχέση έχουν με τους γιωταχήδες, εκτός και αν σου σκάσει γόπα στην μάπα την ώρα που οδηγάς. Έχει δικαίωμα να βρίζει κάθε μα κάθε φορά που βρέχει (ανεξαρτήτως εποχής) και όταν του πέφτει βενζίνη που ξεχειλίζει στο πρατήριο βενζίνης πάνω στους όρχεις! (δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε). Οι μηχανόβιοι έχουν τον δικό τους κώδικα επικοινωνίας και τις δικές τους κάστες. Είναι ζώα αγελαία, κοινούνται πολλές φορές σε ομάδες αλλά και ατομικά και τους χαρακτηρίζει η αλληλεγγύη. Όταν δυο μηχανόβιοι διασταυρώνονται, πρέπει απαραιτήτως να χαιρετηθούν φιλικά. Αν ο ένας από τους δύο δεν το κάνει είναι κάτι ανάμεσα σε γαϊδούρι και βόδι.  Αν δεν χαιρετήσει έχει κάθε δικαίωμα ο μηχανόβιος που χαιρέτησε να τον κυνηγήσει, να τον σπάσει στο ξύλο και να τον πετάξει στο χαντάκι. Δεν χαιρετάμε φυσικά μπάτσους, bmwδάκηδες, κάγκουρες, γεροντάκια με παπιά, γιάπηδες με σκούτερ, γλήγορους με supersport, ducatisti (ακόμη και με τον χαιρετισμό μπορεί να γεμίσεις λάδια), χαρλεάδες, ακράνωτους, μπάτσους, ακράνωτους μπάτσους, αφρικανούς, και βαραντέρο. ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους τους χαιρετάμε!

Σε τι τελικά χρησιμεύει η μοτοσυκλέτα; Στην πραγματικότητα… ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ! Αν το καλοσκεφτείς μετακινείσαι μέσα στο ψωφόκρυο, στον καύσωνα χωρίς air-condition, στην βροχή, στο χαλάζι. Είσαι τελείως εκτεθειμένος σε κάθε απρόσεχτο οδηγό. Παίζεις την ζωή σου με την κατάσταση του οδοστρώματος, και δεν έχεις μουσική (εκτός και αν τραγουδάς εσύ μέσα από το κράνος). Έχει όμως και τρελά πλεονεκτήματα. Κινείσαι γρήγορα, απολαμβάνεις πράγματα με όλες σου τις αισθήσεις (αν δεν έχεις περάσει έξω από χοιροτροφείο ή κοτοπουλάδικο δεν ξέρεις τι χάνεις), δεν κινδυνεύεις να σου μαγκώσει τα δάχτυλα η πόρτα, και άλλα πολλά. Σκεφτόμενος όλα αυτά δεν μπορεί να απορείς ακόμη και με τον εαυτό σου γιατί είσαι με μηχανή τόσα χρόνια. Έχεις αποκτήσει κάρτα μέλους στο ΚΑΤ (γνωστό νοσοκομείο ατυχημάτων… Γεια σου Γιώργο έχω καιρό να σε δω), κάνεις γνωριμίες αμφιβόλου ποιότητας αφού στο μυαλό των μηχανόβιων δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από γκάζια και λάδια.

Και όμως ακόμη καβαλάμε, ακόμη τους μιλάμε (για τις μοτοσυκλέτες αναφέρομαι), ακόμη προτιμάμε μια μοναχική βόλτα από τους συγγενείς, ακόμη ζούμε μέσα και με αυτή! Είμαστε απλά ιδιόρυθμοι, δίνουμε την αγάπη μας σε κάτι διαφορετικό…

Είμαστε απλά ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΙ και αυτό δεν εξήγειται.
Όχι γιατί δεν μπορούμε αλλά γιατί δεν θέλουμε. Λίγοι και καλοί.
LIVE FAST (die old)

———————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here