Γράφει o Σοφιανός Καβακόπουλος
www.musiccorner.gr
Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Κάποια παράκαμψη ήταν λάθος σίγουρα. Ο Δρόμος εδώ και καιρό δεν είναι αναγνωρίσιμος, απλά αρνούμαστε να δεχτούμε πως κάναμε λάθος. Είμαστε στην μέση του πουθενά και όχι απλά οι φάτσες γύρω μας, είναι άγνωστες, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν φάτσες.

Διάβαζα πριν λίγες ώρες το άρθρο της φίλης μου της Πέννυ, και αμέσως μετά διάβασα τον Λάζαρο. Η πρώτη μιλάει για την αναζήτηση του έρωτα και ο δεύτερος για τον Έρωτα τον ατελείωτο. Never Ending Stories τους ονόμασε…

Η Πέννυ ψάχνει μέσα σε συζητήσεις με φίλες και μέσα στην γεύση των mai-tai να βρει τον ορισμό του έρωτος, ο δε Λάζαρος από την άλλη, κρατάει ένα no-name κουτάκι μπύρας στο χέρι και απολαμβάνει τον έρωτα στην απλοϊκότητα του τίποτα. Του τίποτα όμως που περιέχει τα πάντα.

Είμαστε συνεχώς πηγμένοι σε ερωτήματα, φλύαρα τις περισσότερες φορές, που απλά μας αποπροσανατολίζουν, από τον πραγματικό μας στόχο. Την ευτυχία. Το να σκέφτομαι, αν αυτό που κάνω είναι κοινωνικά αποδεκτό ή αν έστω είναι μη κατακριτέο από τον περίγυρο μου, απλά χάνω την ουσία. Την νότα εκείνη που ερχόταν να σκάσει πάνω μου.

Ειδικά οι γυναίκες που μεγαλώνουν σε ένα νεοσυντηρητικό περιβάλλον, με λαμπερό περιτύλιγμα «φιλελευθερισμού», είναι τελείως μπερδεμένες. Βγαίνουν, ψωνίζουν ότι θεωρούν πως θα αναδείξει την θηλυκότητα τους. Ξοδεύουν λεφτά σε καλλυντικά και κούρες ομορφιάς, δείχνουν διαθέσιμες για τα πάντα, αλλά, όταν έρχεται ο άντρας κοντά τους, λένε πως θέλουν «να τις αγαπήσει για το μυαλό τους».

Η διαδικασία είναι απλή και η φύση την έχει διατηρήσει ίδια εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Το θηλυκό έλκει τα αρσενικά με την εμφάνιση του, το αρσενικό γίνεται αποδεκτό από το θηλυκό από την μεγαλύτερη βλακεία που θα κάνει για να την εντυπωσιάσει. Όταν λοιπόν μου ντύνεσαι κοπελιά και στολίζεσαι για να βγεις, υποσυνείδητα το κάνεις για να προσελκύσεις αρσενικά. Δεν μπορείς να απαιτείς τον ΑΙΩΝΙΟ ΕΡΩΤΑ, με την πρώτη ματιά. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό απλά βγες από το παραμύθι που ζεις. Δεν μπορείς να ψάχνεις «ΤΟΝ ΕΝΑΝ» σε κάθε αρσενικό που περνάει μπροστά σου. Δεν μπορείς καν να ψάχνεις το άλλο σου μισό… Είσαι ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ άνθρωπος. Ζήσε απλά την στιγμή, για την στιγμή. Δέξου το φιλί, δέξου το φλερτ που έχεις αντί να ψάχνεις το φλερτ από αυτόν που δεν έχεις. Ρίξε τις απαιτήσεις σου, και γλέντησε την μέρα σου χωρίς να σε νοιάζει τίποτα.

Δεν θα μιλήσω για τους άντρες γιατί εκεί τα πράγματα ενώ είναι απλά, απαλλάσσονται λόγω βλακείας. Από τις γυναίκες μπορείς να έχεις απαιτήσεις να χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους. Ο άντρας είναι ευχαριστημένος με τα λίγα, αλλά πείθεται πιο εύκολα από την διαφήμιση και έτσι νομίζει ότι πρέπει να κοιτάζει το καθαρό δεκάρι.

Οπότε τα πράγματα για μένα είναι εύκολα σε κάθε περίπτωση. Απολαμβάνω τα πάντα και ας φαίνονται για σένα τίποτα. Παίρνω το κάθε τι σαν να είναι χρυσός και έτσι ζω με το χρυσάφι των εμπειριών μου. Δεν διώχνω καν αυτά που με χαλάνε από δίπλα μου, γιατί αυτά με κάνουν και ευχαριστιέμαι τα λίγα και καλά περισσότερο. Απολαμβάνω το άρθρο της Πέννυ και του Λαζάρου το ίδιο με το καλύτερο αριστούργημα της λογοτεχνίας. Χάνομαι στις μουσικές του κόσμου, το ίδιο όπως και στις δικές μου.

Πριν λίγες μέρες έπεσα, με την μηχανή. Για να πω την αλήθεια έπεσα με αρκετά χιλιόμετρα και δεν έφταιγε κανείς παρά μόνο εγώ. Πίσω μου ακολουθούσε μια μοτοσυκλέτα που σταμάτησε. Όταν σηκώθηκα και είδα πως δεν έχω χτυπήσει άρχισα να γελάω. Η πρώτη του ερώτηση ήταν «Η ΜΗΧΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ;».

Του απάντησα γελώντας:
ΟΣΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ, και τις οδηγάμε, τις στρίβουμε, τις ρίχνουμε… ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ…!

Ζήστε το σήμερα απλά και πιστέψτε με αυτός είναι ο ομορφότερος τρόπος…

———————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here