Γράφει o Σοφιανός Καβακόπουλος
www.musiccorner.gr
Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Τρεις εβδομάδες κλεισμένος σε ένα υπόγειο, περιτριγυρισμένος από καλώδια, computers, μηχανήματα, σημειώσεις και ρυθμίσεις, και τώρα να ψάχνω να βρω τι θα γράψω. Ούτε καν ο καιρός έξω δεν ξέρω πως είναι, πόσο περισσότερο να βρω το θέμα που θα με εξιτάρει για να γράψω. Το θέμα που θα με κάνει να νιώθω και να σκέφτομαι.

Πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η καλύτερή στιγμή για προσωπική ενδοσκόπηση. Πράγμα που φυσικά εσάς δεν σας νοιάζει καθόλου. Τις καλύτερες συζητήσεις όμως με τον εαυτό μου τις έχω κάνει κάτι τέτοιες ώρες. Όταν είμαι μπλοκαρισμένος από πολύ δουλειά ή όταν ταξιδεύω μόνος.

Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια, είχα δει ένα όνειρο. Κοιμήθηκα ένα μεσημέρι και είδα πως καβάλα στην μηχανή μου, έκανα τον γύρο της Ηπειρωτικής Ελλάδας από άκρη σε άκρη. Αυτό δεν ήταν όνειρο. Η γυναίκα μου συχνά μου λέει, πως καλύτερα να με ντύνει παρά να με κοιμίζει! Τα όνειρα μου κοστίζουν!

Η ΑΡΧΗ
Βγάζεις χάρτες, βλέπεις διαδρομές, υπολογίζεις χιλιόμετρα και ώρες. Τέλος υπολογίζεις τα λεφτά, πράγμα απαραίτητο σε κάθε όνειρο μικρό ή μεγάλο. Περιληπτικά αυτό που βγήκε ήταν 3500 χιλιόμετρα, σε 60 ώρες, μόνο επαρχιακός δρόμος, για όσο αντέξω.

Το χειρότερο που έχεις να κάνεις σε μια τέτοια πρόκληση είναι να την ανακοινώσεις σε φίλους και γνωστούς. Οι απαντήσεις είναι σχεδόν αναμενόμενες και περιλαμβάνουν απαραιτήτως αναφορές σε σεξουαλικές πράξεις, αψέντια και ιατρικούς όρους της σύγχρονη ψυχιατρικής! Απλά πράγματα δηλαδή μεταξύ αντρών…

Εθελοντές στο όνειρο πολλοί, αλλά τέτοια ατοπήματα, από την πεζή πραγματικότητα, πρέπει είναι μοναχικά. Δώρα με χαρτί περιτυλίγματος την μοναξιά και περιεχόμενο την εσωτερική γνώση όπως λέει και μια φίλη μου.

Η ΠΡΑΞΗ
Το μόνο δύσκολο σε όλο το εγχείρημα είναι να καβαλήσεις και να ξεκινήσεις. Όσο σκέφτεσαι τι σε περιμένει, τα χιλιόμετρα της ασφάλτου που θα ακολουθήσουν, τις ελάχιστες ώρες που έχεις στην διάθεση σου και φυσικά πόσο σκληρή είναι η σέλα σου, ένας ρίγος σε διαπερνάει στην ραχοκοκαλιά.

Μόλις όμως οι ρόδες αρχίσουν να κυλούν, το βάρος φεύγει. Είσαι πλέον μόνος. Εσύ και ο δρόμος… To τοπίο απλά φεύγει και εναλλάσσεται με ένα άλλο. Οι στροφές ακολουθούν και εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χορεύεις μαζί με την μοτοσυκλέτα πάνω σε αυτές.

Η αλήθεια είναι πως ούτε εγώ κατάλαβα πως πέρασαν όλα αυτά τα χιλιόμετρα. Θυμάμαι μόνο συγκεκριμένες στιγμές από το ταξίδι. Και όλες είχαν ένα τραγούδι από πίσω. Άλλες αστείες, άλλες τρομακτικές, όλες όμως αναμνήσεις. Τροφή για τα γεράματα…

Born to be wild, κάπου μετά στην Δυτική Ελλάδα και εγώ να είμαι ο Easy Rider που τίποτα δεν με νοιάζει, όταν μετά την στροφή βρίσκομαι πρόσωπο με πρόσωπο με αξιαγάπητη γουρούνα με τα γουρουνάκια της. Μετά από δευτερόλεπτα πανικού, καταφέραμε να γλυτώσουμε τα μικρά από το να γίνουν bacon πριν την ώρα τους!

Παιχνίδια για μεγάλα αγόρια με έταιρο μοτοσυκλετιστή (όλοι την ίδια τρέλα κουβαλάμε άλλωστε), από το Αγρίνιο μέχρι την Άρτα, συνοδεία Metallica και One, και καφεδάκι γνωριμίας.

Αλλαγή σε τακάκια, βράδυ δωδεκάμιση σε πάρκινγκ στον Κορινό, συνοδεία των Pink Floyd και του Comfortably Numb, παρέα με δυο φορτηγατζήδες να τρώνε σάντουιτς πάνω από το κεφάλι μου, και να λένε πως όλοι οι μηχανόβιοι είμαστε ωραία παιδιά, αλλά τρελοί. Η αλήθεια είναι πως εκείνο το «ωραία παιδιά» με ψιλοψάρωσε και σκέφτηκα μην έχουμε …στενές επαφές τρίτου τύπου βραδιάτικα! Καλού κακού έφερα το σφυρί πιο κοντά μου!

Πρόβλημα με τα μάτια μου στον  παραλιακό της Πιερίας, συνοδεία του Rufus Tomas και του Walking the Dog, παρακαλώντας να με βγάλει λίγες ώρες ακόμη για να τελειώσω χωρίς άλλη διανυκτέρευση.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ
Στο όνειρο δεν υπάρχει τέλος. Μόνο το ζεις ξανά και ξανά. Έχει περάσει τόσος καιρός, και όμως ακόμη το σκέφτομαι, και το ζω ξανά. Είναι ο μόνος τρόπος για να το κρατάω ζωντανό, αλλά και για να παράγω καινούρια όνειρα.

Ποιο θα είναι το επόμενο δεν ξέρω… το μόνο σίγουρο θα το κάνω. Γιατί σε αυτή την ζωή ερχόμαστε ως συλλέκτες εμπειριών και είναι κρίμα να τις αφήνουμε να περνούν μπροστά μας χωρίς να τις αρπάζουμε.

Το επόμενο όνειρο, είναι κοντά…

———————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here