17/3/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Μετά τον μεγάλο σεισμό και το τσουνάμι που ισοπέδωσαν ολόκληρες περιοχές της Ιαπωνίας και προκάλεσαν τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων, αρκετοί καλλιτέχνες έσπευσαν να δηλώσουν την συμπαράστασή τους στους πληγέντες.

Πρώτη απ’ όλους η Lady Gaga, η οποία σχεδίασε ένα περικάρπιο με τη φράση “We Pray For Japan” (προσευχόμαστε για την Ιαπωνία) στα αγγλικά και ιαπωνικά και μέσω της σελίδας της στο twitter κάλεσε τους θαυμαστές της να το αγοράσουν. Μέσα σε 48 ώρες, οι θαυμαστές της αγόρασαν 50.000 κομμάτια και συγκεντρώθηκε το ποσό των 250.000 δολαρίων, το οποίο θα κατευθυνθεί άμεσα στην ιαπωνική κυβέρνηση για την ανακούφιση των πληγέντων.

Την κίνηση της Lady Gaga στήριξε και η Katy Perry που ζήτησε από τους δικούς της θαυμαστές να αγοράσουν το βραχιόλι της LG αλλά και να προσφέρουν 10 € στον κοινό σκοπό, μέσω μηνύματος. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι Blink-182, οι οποίοι έβγαλαν σε δημοπρασία μέσω του eBay διάφορα προσωπικά τους αντικείμενα. Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα δοθούν στον αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό για να τα προωθήσει στην Ιαπωνία.

Ο νεαρός Justin Bieber, πάντως, δεν έκανε, ακόμα, κάποια προσφορά, αρκούμενος σε μια δήλωση συμπάθειας: “Η Ιαπωνία είναι ένα αγαπημένο μου μέρος. Έχει απίστευτη κουλτούρα και εκπληκτικούς ανθρώπους. Οι προσευχές μου είναι κοντά τους. Όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here