23/1/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Το γνωστό ροκ συγκρότημα των Elbow ανέλαβε να δημιουργήσει το «επίσημο» τραγούδι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το καλοκαίρι στο Λονδίνο!

Η επιλογή των Elbow έγινε από το BBC στο τέλος του περασμένου χρόνου και το συγκρότημα άρχισε αμέσως δουλειά για να ετοιμάσει το κομμάτι που θα διανθίζει κάθε τηλεοπτικό πρόγραμμα που θα έχεις σχέση με τους αγώνες παγκοσμίως. “Ήταν πολύ καλό για μας. Μια «περιοχή» που δεν έχουμε εξερευνήσει ποτέ. Να γράψουμε κάτι συγκεκριμένο για κάτι διαφορετικό. Και ήταν εξαιρετική εμπειρία. Την απολαύσαμε”, ανέφερε ο μπασίστας του συγκροτήματος Pete Turner.

Είναι ένα «επικό» τραγούδι. Συμμετέχει η φιλαρμονική ορχήστρα και η χορωδία γκόσπελ του Λονδίνου. Ανυπομονώ να ακούσω κι εγώ το αποτέλεσμα ολοκληρωμένο. Νομίζω ότι θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά τον Μάρτιο”, αποκάλυψε ο Turner. “Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν κι άλλοι καλλιτέχνες που ήταν υποψήφιοι για το κομμάτι, αλλά δεν ξέρουμε ποιοι, και νομίζω πως έτσι έπρεπε να συμβεί”.

Ο Turner …υποψιάζεται και τον λόγο της επιλογής των Elbow από το BBC για το τραγούδι: “Το τραγούδι μας “One Day Like This” είχε επιλεγεί στο παρελθόν για μουσική επένδυση αθλητικών εκπομπών, πράγμα που μας βοήθησε πολύ. Μας έδωσε πολλές πιθανότητες να επιλεγούμε εμείς”.

Ο μπασίστας έδωσε και την προσωπική του άποψη για το γεγονός της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο: “Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος. Νομίζω πως όλοι οι Βρετανοί είναι περήφανοι που οι Αγώνες θα γίνουν εδώ”, ολοκλήρωσε ο Turner.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here