22/5/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Μετά από πολλούς μήνες συζητήσεων, ανακοινώσεων και αντιδράσεων, ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι η επανένωση των Black Sabbath δεν θα περιλαμβάνει και τον original drummer του συγκροτήματος Bill Ward. Η είδηση δεν είναι κάτι που δεν αναμενόταν, καθώς τον τελευταίο χρόνο υπήρξαν πολλά σχετικά δημοσιεύματα και ανακοινώσεις, κυρίως από την πλευρά του ντράμερ, αλλά μέχρι την τελευταία στιγμή κάποιοι, ρομαντικοί προφανώς, διατηρούσαμε ελπίδες για υπερπήδηση των εμποδίων και συμμετοχή του στην ένωση.

Ωστόσο, οι Ozzy Osbourne, Geezer Butler και Tony Iommi, δεν κατάφεραν να βρουν κοινά σημεία με τον Ward και προχώρησαν στην υπογραφή συμβολαίου με την Bravado, θυγατρική της Universal Media Group που δραστηριοποιείται όχι στον αμιγώς μουσικό χώρο, αλλά στην εμπορική εκμετάλλευση σημάτων.  Η εταιρεία διοργανώνει διαγωνισμό σε ΗΠΑ, Βρετανία και Γερμανία, καλώντας σχεδιαστές ρούχων να δημιουργήσουν το δικό τους t-shirt με το σήμα των Black Sabbath και σκοπό την αποκλειστική πώληση μέσω των καταστημάτων HMV.

Στο μεταξύ οι Black Sabbath ετοιμάζονται για την εμφάνισή τους στο “Download Music Festival” τον Ιούνιο και το “Lollapalooza Festival” τον Αύγουστο, ενώ συνεχίζουν τις ηχογραφήσεις για το νέο τους άλμπουμ που, λογικά, θα κυκλοφορήσει εντός του έτους.

Ο Ward, φανερά ενοχλημένος από την αντιμετώπιση που του επεφύλαξαν οι τέως άμεσοι συνεργάτες του, εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση εναντίον τους, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του και ρίχνοντας την ευθύνη στους Osbourne, Iommi και Butler. Σα να μην έφτανε αυτό, απαίτησε να αφαιρεθεί το όνομα και οι φωτογραφίες του από το επίσημο site του συγκροτήματος.

Με αίτημα του Bill Ward, μέσω του δικηγόρου του, και για να μη δοθεί λάθος εντύπωση στους φίλους του συγκροτήματος σχετικά με τη σύνθεση των Black Sabbath στη νέα τους ένωση, αφαιρέσαμε προσωρινά όλες τις φωτογραφίες του Bill Ward από το επίσημο site του συγκροτήματος. Αυτό έγινε προσωρινά και για όσο χρόνο οι Sabbath θα δίνουν συναυλίες, σύμφωνα με το αίτημα του δικηγόρου του Bill Ward”, αναφέρει επίσημη ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στο site του γκρουπ.

Παρά την αφαίρεση των φωτογραφιών και άλλων στοιχείων που «συνδέουν» τον Ward με τους Black Sabbath, δεν έχει αφαιρεθεί μια παλιότερη δήλωση του Ozzy Osbourne : “Κατά τη γνώμη μου, υπήρξε μόνο ένα συγκρότημα Black Sabbath. Κι αυτό αποτελείται από τους Iommi, Osbourne, Butler και Ward”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here