2/2/2011
www.musiccorner.gr

Τα δέκα καλύτερα πρώτα άλμπουμ όλων των εποχών δημοσίευσε το μουσικό περιοδικό Rolling Stone έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε. Μέσα σε αυτά υπάρχουν τεράστια ονόματα όπως ο Jimmy Hendrix και οι Led Zeppelin αλλά και λιγότερο …τρανταχτά όπως οι Strokes. Σας παραθέτουμε αναλυτικά τα άλμπουμ και λίγα στοιχεία για το καθένα από αυτά…

Η σειρά είναι αντίστροφη:

10: The Strokes – «Is This It»: Το πρώτο άλμπουμ της μπάντας το οποίο κυκλοφόρησε πριν από δέκα χρόνια, αποτέλεσε ουσιαστικά κινητήριο μοχλό για μετέπειτα μπάντες με χαρακτηριστικότερη αυτή των White Stripes.

9: The Clash – «The Clash»: Ίσως η σπουδαιότερη βρετανική punk μπάντα όλων των εποχών. Ο δίσκος κυκλοφόρησε το 1977 με τον Joe Strummer και την παρέα του να δημιουργούν έναν δίσκο – υπόδειγμα.

8: The Velvet Underground – «The Velvet Underground & Nico»: Αγαπούσαν ιδιαίτερα την pop art και τον Andy Warhol. Κυκλοφόρησε το 1967, ο δίσκος με τον οποία η Nico και ο Lou Reed άλλαξαν και επηρέασαν τη μετέπειτα μουσική. Το εξώφυλλο του δίσκου είναι σχεδιασμένο από τον Andy Warhol.

7: Van Halen – «Van Halen»: Ο πρώτος δίσκος των Van Halen κυκλοφόρησε το 1978 δίνοντας τροφή στους μετέπειτα φιλόδοξους κιθαρίστες οι οποίοι προσπαθούσαν να μιμηθούν το παίξιμο του Eddie Van Halen.

6: Boston – «Boston»: Δεν υπάρχει άνθρωπος που δε γνωρίζει το κλασικό πλέον «More Than A Feeling», κομμάτι που ίσως και να αποτέλεσε τη μεγαλύτερη τους επιτυχία.  Ο δίσκος κυκλοφόρησε το 1976.

5: The Jimmy Hendrix Experience – «Are You Experienced»: Τα λόγια είναι περιττά όταν αναφερόμαστε στον μεγάλο Jimmy Hendrix. Δε θα πούμε περισσότερα διότι το θεωρούμε λίγο ανούσιο. Όλοι γνωρίζουν την επιρροή του Hendrix στους μετέπειτα ροκ ήχους.

4: The Doors – «The Doors – Break On Through (To The Other Side)»: Ο Jim Morisson με την παρέα του. O δίσκος κυκλοφόρησε το 1966 και πέρα από το πολύ γνωστό «Break On Through (To The Other Side)» περιλαμβάνει και το εξαιρετικό «Light My Fire».

3: Pearl Jam – «Ten»: Κυκλοφόρησε το 1991 και αποτέλεσε το ντεμπούτο των Pearl Jam στη δισκογραφία. Ο δίσκος αποτελεί ένα από τα πιο κλασικά grunge άλμπουμ ενώ περιλαμβάνει μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της μπάντας, το «Black».

2: Led Zeppelin – «Led Zeppelin I»: Επίσης δίσκος που κυκλοφόρησε το 1969. Ήταν η χρονιά που ο Jimmy Page παρέα με την φωνή του Robert Plant θα ξεκινούσαν την πορεία τους προς τις επιτυχίες.

1: Guns N’ Roses – «Appetite For Destruction»: To ότι είναι οι Guns ‘N’ Roses αποτελεί από μόνο του λόγο για να είναι στη δεκάδα. Μάλιστα όταν μιλάμε για έναν εξαιρετικό δίσκο όπως αυτόν τότε οι αιτίες γίνονται πιο απλές. Τώρα το κατά πόσο του αξίζει η πρωτιά είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here