12/10/2010
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Τι κι αν ο βασιλιάς της ποπ, Michael Jackson, πέθανε (;) πριν από ένα χρόνο;

Η υπογραφή και τα αντικείμενα που κατείχε ή φέρουν κάτι από τον ίδιο, εξακολουθούν να πουλάνε σαν …φρέσκα κουλούρια!!! Αυτό απέδειξε περίτρανα η δημοπρασία που έγινε πριν λίγες μέρες στο Μακάο της Κίνας. Εκεί, λοιπόν, εκτέθηκαν περί τα 100 αντικείμενα που ανήκαν στον καλλιτέχνη, ή αφορούσαν την ζωή και την δουλειά του, εν μέσω συνολικά 435 αντικειμένων διαφόρων διασημοτήτων.

Τα μεγαλύτερα έσοδα στη δημοπρασία έφεραν, φυσικά, τα αντικείμενα του βασιλιά της ποπ. Μια μπάλα μπάσκετ που είχε υπογράψει ο Jackson, αλλά και ο Michael Jordan, απέφερε 245.000 δολάρια, ενώ ένα μαύρο γάντι που φορούσε ο καλλιτέχνης στα γυρίσματα video clip από το “History”, αγοράστηκε μόλις …180.000 δολάρια! Λίγο πιο χαμηλά, στα 156.000 δολάρια, πουλήθηκε ένα μπουφάν από το “Beat It”…

Από άλλα αντικείμενα διασήμων, το ακριβότερο ήταν ένα βελούδινο παλτό της Λαίδης Νταϊάνα που πουλήθηκε στα 114.000 δολάρια, ενώ ένα κοστούμι του Michael Keaton από την ταινία “Batman Returns” «έπιασε» 43.000 δολάρια.

Άλλα αντικείμενα που δημοπρατήθηκαν ήταν ένα σουτιέν της Marilyn Monroe, ένα ζευγάρι πρόσθετα αυτιά του Mr. Spok, από την σειρά “Star Trek”, παπούτσια του Bruce Lee και άλλα.

Το σύνολο των εσόδων από την δημοπρασία έφτασε τα 3.200.000 δολάρια!

Και μετά σου λένε ότι υπάρχει κρίση…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here