29/11/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Το πρώτο άλμπουμ της καριέρας της θα κυκλοφορήσει στις 23 Ιανουαρίου η Lana Del Rey. Η τραγουδοποιός και τραγουδίστρια της indie και baroque pop, γεννήθηκε πριν από 25 χρόνια στη Νέα Υόρκη. Το πραγματικό της όνομα είναι Elizabeth Grant και το Lana Del Rey είναι το καλλιτεχνικό της.

Ήθελα να είμαι σε συγκρότημα, αλλά τόσο η εταιρεία μου όσο και οι manager μου με προτιμούσαν ως σόλο καλλιτέχνιδα. Το “Lana Del Rey” είναι αποτέλεσμα διεργασιών μεταξύ manager και δικηγόρων. Τα τελευταία πέντε χρόνια έψαχναν όλοι μαζί να μου βρουν ένα καλλιτεχνικό ψευδώνυμο που να ταιριάζει στον ήχο της μουσικής μου”, δήλωσε η ίδια η Elizabeth. Το Lana προέρχεται από την ηθοποιό Lana Turner και το Del Rey από παλιότερο μοντέλο της Ford!

Η Lana στις 10 Οκτωβρίου κυκλοφόρησε το πρώτο της single, με τίτλο “Video Games”. Το τραγούδι έφτασε στο Νο 3 των charts στο αμερικάνικο iTunes και στο Νο 1 σε εννέα άλλες χώρες.

Το video clip του κομματιού είχε κυκλοφορήσει από το καλοκαίρι στο You Tube σημειώνοντας αξιόλογη επιτυχία που έφτασε τα 8.000.000 views, ενώ η Pitchfork Media το χαρακτήρισε καλύτερο νέο κομμάτι.

Η Lana Del Rey υπέγραψε πρόσφατα συμβόλαιο με την Interscope και μετά το “Video Games” θα ακολουθήσει το “Born To Die” που είναι ο τίτλος του άλμπουμ που ετοιμάζει. Η Lana έχει ήδη παρουσιάσει το ομότιτλο τραγούδι.

Άλλο ένα κομμάτι που έχει κυκλοφορήσει, ως B-side του “Video Games”, είναι το “Blue Jeans”. Και τα δύο κομμάτια έχουν χρησιμοποιηθεί σε τηλεοπτικές σειρές, δίνοντας ώθηση στην καριέρα της Lana…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here