13/5/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Το φθινόπωρο θα ξεκινήσει η κυκλοφορία επανεκδόσεων δίσκων των Pink Floyd.

Υπό τον γενικό τίτλο “Why Pink Floyd?”, η εταιρεία του συγκροτήματος θα κυκλοφορήσει νέες εκδόσεις των 14 άλμπουμ του, όλες remastered, που θα περιλαμβάνουν και επιπλέον υλικό από διαφορετικές εκδοχές των κομματιών. Επίσης θα υπάρχουν αποσπάσματα από live εμφανίσεις των Pink Floyd, αποσπάσματα από ταινίες και video clip, κομμάτια που δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ μέχρι τώρα και ολόκληρο το “The Dark Side Of The Moon” σε συναυλία που είχαν δώσει το 1974 στο Λονδίνο. Οι κυκλοφορίες θα βγουν σε διάφορα formats στην αγορά (CD, DVD, Blue-Ray, Super Audio CD), φυσικά σε κάθε «άϋλη» μορφή, ενώ θα κυκλοφορήσει και ένα νέο “Best Of” με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος.

Δουλέψαμε όλοι μαζί για περισσότερο από ένα χρόνο σ’ αυτό το project που περιέχει όλα τα στοιχεία που έκαναν τους Pink Floyd μία από τις πιο ισχυρές πηγές έμπνευσης στη σύγχρονη μουσική”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας ΕΜΙ. Why Pink Floyd? Επειδή η μουσική τους είναι αμίμητη και αυτές οι συναρπαστικές νέες κυκλοφορίες θα επιτρέψουν στους φίλους της μουσικής να ανακαλύψουν από την αρχή την απίστευτη κληρονομιά του συγκροτήματος”.

Και για να φανεί ότι η εκτίμηση στην καλλιτεχνική ποιότητα ποτέ δεν είναι εκτός μόδας”, ολοκλήρωσε ο Roger Faxon, εκπρόσωπος της εταιρείας που έκανε την ανακοίνωση των κυκλοφοριών των Floyd.

Η πρώτη κυκλοφορία της σειράς “Why Pink Floyd?” έχει προγραμματιστεί για τις 26 Σεπτεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here