Γράφει η Γιώτα Πριόνα

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό κοινό συναντά την Charity Hope Valentine. Το 1975, πρώτη η Αλίκη Βουγιουκλάκη μας συστήθηκε ως ονειροπόλα χορεύτρια, κερδίζοντας το χειροκρότημα κοινού και κριτικών. Έκτοτε το διάσημο musical του Broadway “Sweet Charity, έχει ανέβει άλλες τρεις φορές στην ελληνική θεατρική σκηνή, με αποκορύφωμα την πρόσφατη επαναφορά του στο θέατρο Badminton, από τον βραβευμένο σκηνοθέτη Chet Walker. Αυτή τη φορά τον ρόλο της Charity ενσαρκώνει η Σμαράγδα Καρύδη, πλαισιωμένη από ένα σπουδαίο cast ηθοποιών και χορευτών.

sweet_charity_2016_03_002

Λίγα λόγια για την πλοκή…

Η Charity Hope Valentine είναι μια αισιόδοξη, ρομαντική & αθεράπευτα ονειροπόλα χορεύτρια σε καμπαρέ. Παρά τις αμέτρητες αποτυχημένες προσπάθειες για σχέση και συναισθηματική πληρότητα, πιστεύει φανατικά στον αληθινό έρωτα και ελπίζει πως κάποια στιγμή θα τον συναντήσει και η ίδια. Μέσα από τις ερωτικές της περιπέτειες η Charity συνειδητοποιεί πως η δουλειά που πίστευε πως θα ήταν περιστασιακή, όχι μόνο καθόρισε τα σημαντικότερα χρόνια της ζωής της, αλλά στάθηκε εμπόδιο στην προσωπική της ευτυχία. Αποφασίζει, λοιπόν, πως πρέπει να αλλάξει και όντως το επιδιώκει. Ο πραγματικός έρωτας της χτυπά αυτή την φορά την πόρτα, αλλά τα παραμύθια δεν έχουν πάντοτε το τέλος που φανταζόμαστε και προσδοκούμε…

sweet_charity_2016_03_004

Λίγα λόγια για την παράσταση…

Η Σμαράγδα Καρύδη, αδιαμφισβήτητα στην πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας της, ενσαρκώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Charity, με συμπρωταγωνιστές τους Σταύρο Ζαλμά, Νάντια Μπουλέ, Μέμο Μπεγνή, Ντορέττα Παπαδημητρίου και Νίκο Αρβανίτη. Δεδομένης της σπουδαιότητας του musical, το οποίο αποτέλεσε σταθμό στην ιστορία του Broadway, αλλά και του ενθουσιασμού που προκαλεί στο κοινό στα 50 αυτά χρόνια ζωής του, ο ελληνικός θίασος ηθοποιών και χορευτών τα κατάφερε κάτι παραπάνω από περίφημα. Κλασικές, ξεσηκωτικές χορογραφίες, όμορφα σκηνικά, προσεγμένα κοστούμια, δουλεμένα φωνητικά, μια εξαιρετική σκηνοθεσία και το σημαντικότερο, η άκρως επιτυχημένη απόδοση του κειμένου στα ελληνικά, με το απαραίτητο humor και τους έξυπνους διαλόγους, είναι η αποτίμηση της βραδιάς. Προσωπικά εξεπλάγην από τις χορευτικές ικανότητες της απαστράπτουσας Σμαράγδας Καρύδη, η οποία αποδεικνύει επανειλημμένα πως το ταλέντο της είναι απεριόριστο, αλλά και από την άψογη φωνή της Νάντιας Μπουλέ. Στο σύνολό της, επρόκειτο για μια εντυπωσιακή παράσταση, σημειώνοντας στο σημείο αυτό τον καθοριστικό ρόλο του χώρου. Θα σας συνιστούσα να την παρακολουθήσετε χωρίς δεύτερες σκέψεις.

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here