Γράφει ο Γιάννης Μαυρόπουλος

Ομολογώ πως στο άκουσμα της είδησης ότι θα υπάρξει κινηματογραφική συνέχεια του The Conjuring (Το Κάλεσμα), είχα ανάμεικτα συναισθήματα. Ασφαλώς και ένα θρίλερ ανάλογου επιπέδου με το Κάλεσμα θα προσέλκυε και πάλι το ενδιαφέρον μου, αλλά πόσο τρόμο να αντέξει μια ανθρώπινη ψυχή; Η λεζάντα της ταινίας απλή και συνάμα γεμάτη ερωτηματικά : Before the Conjuring, there was AnnabelleΗ κούκλα που είδαμε κλειδωμένη στην αποθήκη του ζεύγους Εντ και Λορέιν Γουόρεν το φθινόπωρο του 2013, έρχεται αυτή τη φορά σε πρωταγωνιστικό ρόλο και όσο και αν το χαμόγελο της είναι φιλικό, δεν ισχύει το ίδιο και με τις προθέσεις της…

annabelle_cinema_2014_10_02

Η Μία (Annabelle Wallis) και ο Τζον (Ward Horton), ένα ερωτευμένο ζευγάρι που σύντομα θα γίνουν γονείς, νιώθουν την καθημερινότητα τους να διαταράσσεται τη νύχτα που οι γείτονες τους δολοφονούνται άγρια από την κόρη τους, Άναμπελ Χίγκινς και τον φίλο της, ενώ ο Τζον και η Μία γλιτώνουν την τελευταία στιγμή. Η εμφάνιση σατανιστικών-παγανιστικών αιρέσεων έχει ήδη προκαλέσει τρόμο και το ειδεχθές αυτό έγκλημα είναι ένα μήνυμα προς τους ανυποψίαστους τότε πολίτες. Η Άναμπελ, έχοντας στην αγκαλιά της την κούκλα, αυτοκτονεί, μεταφέροντας το πνεύμα της σε αυτήν. Η αθωότητα δίνει τη θέση της στο κακό, η κούκλα γίνεται μια μαριονέτα του διαβόλου και θα ησυχάσει μόνο όταν πάρει αυτό που θέλει: τη ψυχή ενός αθώου. Περίεργα περιστατικά στοιχειώνουν την Μία και τον Τζον, που ζητούν την βοήθεια του πατέρα Πέρεζ (Tony Amendola), αλλά και της Έβελιν (Alfred Woodard), για να σώσουν την οικογένειά τους. Η κούκλα Άναμπελ δεν σταματά μέχρι να πάρει αυτό που θέλει και το τέλος επιφυλάσσει τρομερή εξέλιξη.

Ατμοσφαιρικό, συγκλονιστική και ταχύτατη εξέλιξη των γεγονότων, ένα θρίλερ που σε καθηλώνει από την αρχή μέχρι το τέλος, το Annabelle είναι must για τους λάτρεις του είδους , και μας πηγαίνει χρόνια πίσω, το 1988 όταν έκανε την εμφάνιση του η κούκλα Chucky (Child’s Play). Εκεί που νομίζεις ότι χαλαρώνεις, τα πάντα ανατρέπονται και βρίσκεσαι σε συνεχή επαγρύπνηση. Οι δυνατοί ήχοι, οι σκηνές που κόβουν την ανάσα και σε αγχώνουν για το τι θα ακολουθήσει, οι ανατροπές. Όλα αυτά συνθέτουν ένα εξαιρετικό υπερφυσικό θρίλερ, που σε πηγαίνει από την πολυθρόνα του κινηματογράφου στην μεγάλη οθόνη και από το πουθενά γίνεσαι ο ίδιος πρωταγωνιστής, ζώντας κάθε στιγμή στο μέγιστο. Πετυχημένα παλιομοδίτικο και vintage (όπως και το Κάλεσμα), το Annabelle άξιζε κάθε λεπτό της προσοχής μας και συγκαταλέγεται με άνεση στα κορυφαία θρίλερ του 2014.

Η κινηματογραφική πρεμιέρα θα γίνει την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου από την Village…

———————

Σκηνοθεσία: John Leonetti
Παίζουν: Annabelle Wallis, Alfre Woodard, Ward Horton, Tony Amendola, Eric Ladin, Brian Howe
Σενάριο: Gary Dauberman

———————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here