Γράφει η Μαρία Αβραμίδου

Στον ινδιάνικο καταυλισμό Wind River του Wyoming, ένας έμπειρος ιχνηλάτης ο Cory Lambert (Jeremy Renner) ανακαλύπτει το πτώμα μιας νεαρής ιθαγενούς. Ενώνει τις δυνάμεις του με την πράκτορα του FBI, Jane Banner (Elizabeth Olsen), προκειμένου να τη βοηθήσει να εξιχνιάσει την υπόθεση, μια υπόθεση που του ξυπνά τραυματικές μνήμες από το παρελθόν…

wind_river_afisa_2017_08

Ο Taylor Sheridan γράφει και σκηνοθετεί το «Στα Ίχνη του Ανέμου» (“Wind River”), μια στιβαρή, υποβλητική ταινία που κινείται σωστά ανάμεσα στην αστυνομική περιπέτεια και το γουέστερν, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή καθ’ όλη τη διάρκειά της. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει η έξυπνη σκηνοθεσία, η οποία απέσπασε βραβείο στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του φετινού Φεστιβάλ Καννών, αλλά και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν η φωτογραφία και η μουσική, σε συνδυασμό με τη δύναμη της φύσης που εκπέμπουν τα χιονισμένα τοπία του Wyoming.

wind_river_2017_08

Η ταινία, η οποία είναι εμπνευσμένη από πραγματικά περιστατικά, διαθέτει αρκετή βία και ρεαλιστικές ερμηνείες –ειδικά από τον πάντοτε αξιόπιστο Renner. Δεν παραλείπει δε να φέρει στο προσκήνιο ζητήματα όπως οι φυλετικές διακρίσεις, η αιώνια πάλη της φύσης με τον άνθρωπο και κυρίως η πάλη του ανθρώπου με τον ίδιο του τον εαυτό. Αποφεύγοντας σε μεγάλο βαθμό τα κλισέ, ο Sheridan καταφέρνει να δημιουργήσει μια δυνατή, αλλά και κάπως «βαριά» ταινία, η οποία θεωρώ ότι θα λειτουργούσε ακόμη καλύτερα εάν προβαλλόταν χειμώνα, σε κλειστή αίθουσα. Η έντασή της πάντως είναι τέτοια που ούτε η «ανοιχτωσιά» του θερινού σινεμά κατορθώνει να την αποδυναμώσει –κι αυτό είναι αξιοσημείωτο.

*Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους σε διανομή από τη Spentzos Films, από την Πέμπτη, 3 Αυγούστου.

—————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here