ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Μικρός Ήρως (11/2010)

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος είχε σχεδόν επτά χρόνια να κυκλοφορήσει προσωπική δουλειά αν και η παρουσία του στη δισκογραφία μέσω των συμμετοχών του σε δίσκους συναδέλφων ήταν έντονη. Επανέρχεται λοιπόν τώρα με το ολοκαίνουριο άλμπουμ του «Ψυχή που δεν αμάρτησε ποτέ της δεν αγιάζει» που κυκλοφορεί από το label Μικρός Ήρως.

Δεκατρία καινούρια τραγούδια ενός πολύ ταλαντούχου νέου μουσικού, του Δημήτρη Παπαδόπουλου, συνθέτη και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, γιου του σπουδαίου μπουζουξή Κώστα Παπαδόπουλου. Οι στίχοι είναι των: Βασίλη Παπαδόπουλου, Ιωάννας Αντωνοπούλου, Γιώργου Κλεφτογιώργου, Νίκου Γρίτση, Φώτη Πετρίδη, Βασίλη Μονδάνου και του ίδιου του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Τραγούδια λαϊκά, σημερινά αλλά με το άρωμα του κλασικού, που μιλούν κατευθείαν στην ψυχή του ακροατή, τραγούδια που ο καθένας μπορεί να νιώσει δικά του, τραγούδια που ο Γεράσιμος Ανδρεάτος απογειώνει με την ερμηνεία του. Συμμετέχουν ο Δημήτρης Μπάσης στο τραγούδι «Το όνειρο», η Σοφία Παπάζογλου στο «Το φιλί μας το πρώτο» και ο Σπύρος Παπαδόπουλος στο «Το μαύρο μας το χάλι».

Η ενορχήστρωση είναι του Άκη Μουχλιανίτη και η διεύθυνση παραγωγής του Άγγελου Σφακιανάκη.

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος σημειώνει: «Στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό να βρεις καλά τραγούδια… Έχω λοιπόν τη χαρά, έπειτα από καιρό, να σας παρουσιάσω δεκατρία καινούρια τραγούδια… Παλιοί και νέοι φίλοι μου, ελπίζω να αγαπήσετε αυτά τα τραγούδια όπως εγώ».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Μαριάννα Πουτακίδου – m.poutakidou@musiccorner.gr

Δεν ξέρω πόσο αισθητή έγινε η απουσία του Γεράσιμου Ανδρεάτου από τα μουσικά – ή πιο σωστά από τα δισκογραφικά – πράγματα τη ελληνικής σκηνής. Εξαιρώντας ένα live και ένα “best of” δίσκο, έχει να παρουσιάσει προσωπική δισκογραφική δουλειά από το 2003 και το «Απ’ την αγάπη γυρίζω μόνος». Παρόλα αυτά, βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο μέσα από τις συμμετοχές του σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών, με τελευταίες εκείνες στις δουλειές του Θοδωρή Ξυδιά και του Μιχάλη Τερζή.

Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου και έτσι υπό τη σκέπη του label Μικρός Ήρως ο Γεράσιμος Ανδρεάτος παρουσιάζει το νέο του album με τον ιδιαίτερο τίτλο «Ψυχή που δεν αμάρτησε ποτέ της δεν αγιάζει». Πρόκειται για ένα υλικό που συγκεντρωνόταν τα τελευταία 3-4 χρόνια σε μουσική εξ’ ολοκλήρου του Δημήτρη Παπαδόπουλου. Δε μιλάμε για έναν αμιγώς λαϊκό δίσκο, μολονότι στην πλειονότητά του αποτελείται από λαϊκούς ήχους. Συναντούμε απτάλικα, χασάπικα, και χασαποσέρβικα, συνδυασμένα αρμονικά όμως και με πιο έντεχνους ήχους και λαϊκές μπαλάντες.

Το δίσκο ανοίγει το ομώνυμο κομμάτι, εκφράζοντας με τρόπο μοναδικό την αλήθεια των στίχων του. «Τ’ όνειρο» που ακολουθεί, το γνωρίσαμε μέσα από τη φωνή του Παντελή Θαλασσινού και του ίδιου του συνθέτη, όμως και η εκτέλεση του δίδυμου Ανδρεάτος-Μπάσης είναι αντίστοιχα όμορφη. Συνεχίζοντας σε πιο σύγχρονους ήχους ακούμε το «Δε θέλω μάτια μου πολλά» μια μπαλάντα με στίχο που αγγίζει τους απανταχού ερωτευμένους όταν λέει: Δε ζητάω από σένα / κάτι περισσότερο / μόνη σου τον κόσμο / κάνεις ομορφότερο. Τέλος, ξεχωρίζει και «Το μαύρο μας το χάλι», μια σύμπραξη τριών Παπαδόπουλων, που σατιρίζει την άσχημη τηλεοπτική πραγματικότητα,  φέρνοντας έντονα στο μυαλό συνθέσεις του Γιώργου Ζαμπέτα και ένδοξες στιγμές του λαϊκού τραγουδιού.

Όμορφο το ένθετο του δίσκου αναφέρει τους συντελεστές, περιέχει τους στίχους, ενώ κοσμείται με φωτογραφίες του ερμηνευτή και ένα ευχαριστήριο σημείωμά του.

Η νέα δισκογραφική δουλειά του Γεράσιμου Ανδρεάτου προσφέρει στο μουσικό κοινό ένα δίσκο αυθεντικό, ανεπιτήδευτο με αληθινούς στίχους και καθαρές ερμηνείες.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Ψυχή που δεν αμάρτησε ποτέ της δεν αγιάζει
02. Το όνειρο (συμμετέχει ο Δημήτρης Μπάσης)
03. Πάλι πίνω τ’ όνομά σου
04. Δε θέλω, μάτια μου, πολλά
05. Έρχεσαι μόνος σου
06. Χιλιάδες σκέψεις
07. Το φιλί μας το πρώτο (συμμετέχει η Σοφία Παπάζογλου)
08. Ο καφές
09. Άντε στο καλό
10. Το μαύρο μας το χάλι (συμμετέχουν οι Σπύρος Παπαδόπουλος & Δημήτρης Παπαδόπουλος)
11. Ο καθρέφτης
12. Ίσως και να ‘φτασα αργά
13. Τα βότσαλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here