ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : MBI (6/2010)

«Τα πάντα είσαι εσύ» δηλώνει ο Γιώργος Γιαννιάς στο έκτο προσωπικό του άλμπουμ που κυκλοφορεί από την καινούρια του πλέον εταιρία, την MBI.

Συνεχίζοντας το σερί των επιτυχημένων δίσκων, ο γνωστός τραγουδιστής ερμηνεύει στη νέα του δουλειά, δέκα λαϊκά τραγούδια που υπογράφουν καταξιωμένοι δημιουργοί, όπως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος με τον Βασίλη Γιαννόπουλο και τον Ηλία Φιλίππου, ο Αλέξης Σέρκος, ο Μάριος Ψιμόπουλος με την Ελένη Γιαννατσούλια, ο Τάσος Παναγής με τον Χρήστο Καντζέλη, ο Βαγγέλης Ζώρας με τον Δημήτρη Παρίδη και τον Γιώργο Γαλαίο και ο Αλέξανδρος Βουραζέλης με τον Δημήτρη Τσάφα. Τραγούδια ερωτικά που ερμηνεύει μοναδικά με τη ζεστή του φωνή ο Γιώργος Γιαννιάς.

Στο τραγούδι «Σε θυμάμαι, που να πάρει» συμμετέχουν ραπάροντας οι Mastertempo.

Ήδη το τραγούδι «Υποφέρω» σε μουσική Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους Βασίλη Γιαννόπουλου έχει γίνει επιτυχία και παίζεται σε επιλεγμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς με πολύ δυνατό airplay.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Μαριάννα Πουτακίδου – m.poutakidou@musiccorner.gr

Έκτος προσωπικός δίσκος για το Γιώργο Γιαννιά, έναν τραγουδιστή με πολλές δισκογραφικές μεταγραφές στο ενεργητικό του: Minos ΕΜΙ, Universal, SONY BMG και τώρα MBI! Τρία χρόνια μετά το «Ένα ταξίδι ακόμα» ο ερμηνευτής από τη Ρόδο επιστρέφει στη δισκογραφία ακολουθώντας την πεπατημένη οδό των προηγούμενων δίσκων του.

Το album «Τα πάντα είσαι εσύ» είναι μια δουλειά πολυσυλλεκτική – άλλωστε σε τέτοιες μας έχει συνηθίσει ο Γιώργος Γιαννιάς από την αρχή της πορείας του – και αποτελείται από δέκα λαϊκά ερωτικά κομμάτια. Από τη μία μπορεί να καταντάει μονότονο το να ακούμε μόνο ερωτικά λαϊκά τραγούδια στους δίσκους του καλλιτέχνη, σαν να μην υπάρχει άλλη θεματολογία που να τον εκφράζει, από την άλλη ίσως και λόγω της χροιάς της φωνής του να ταιριάζει πιο πολύ στο συγκεκριμένο στυλ τραγουδιών.

Στο δελτίο τύπου ως πρώτο single και μάλιστα με πολύ δυνατό airplay αναφέρεται το «Υποφέρω». Παρόλα αυτά το «Αυτό είναι έρωτας» έχει ακουστεί πολύ περισσότερο και δικαιολογημένα ίσως, καθώς είναι το πιο χαρούμενο και ευχάριστο κομμάτι αυτής της δουλειάς και ανήκει σε αυτή την κατηγορία τραγουδιών που μπορούν να μας κρατήσουν καλή συντροφιά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κατά τα άλλα ο συγκεκριμένος δίσκος είναι αυτό που θα λέγαμε «μία από τα ίδια». Συνθέσεις που, εκτός λίγων εξαιρέσεων, χωρίς να είναι κακές, δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο. Όμορφες στιγμές αποτελούν η μελωδική μπαλάντα «Θα μου περάσει» και το «Σάββατο και Κυριακή» με εισαγωγή που θυμίζει καλά λαϊκά τραγούδια του παρελθόντος. Αλλά και η δεύτερη δημιουργία του Αλέξη Σέρκου, το «Γιατί να υπάρχει ένα αλλά» είναι ένα τραγούδι που ξεχωρίζει τόσο στιχουργικά όσο και συνθετικά με πολύ ενδιαφέρουσα ενορχήστρωση.

Αδύναμα σημεία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν το «Μόνο εσένα σκέφτομαι» στο οποίο γίνεται μία μίξη beat με τσιφτετέλι και το «Σε θυμάμαι που να πάρει», με τη συμμετοχή των Mastertempo, που προσπαθεί να συνταιριάξει τη rap με τον pop λαϊκό ήχο. Τέτοιοι συνδυασμοί σε έναν λαϊκό ως επί το πλείστον δίσκο πιο πολύ μπερδεύουν, μοιάζουν με «παραφωνία» και ξενίζουν, όταν κάλλιστα θα μπορούσαν με μια διαφορετική ενορχήστρωση να ενταχθούν ομαλά στο όλο κλίμα του album.

Το artwork τέλος, ακολουθεί επίσης κλασικά μοτίβα των δίσκων του καλλιτέχνη. Σε απαλούς χρωματισμούς, αναφέρει τους στίχους των τραγουδιών και τους συντελεστές της κάθε ηχογράφησης, ενώ συμπληρώνεται από κάποιες ελάχιστες φωτογραφίες του ερμηνευτή.

Η έκτη κατά σειρά δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Γιαννιά στηρίζεται σε μια δοκιμασμένη πλέον συνταγή που μπορεί από τη μία να μη μας παρουσιάζει μια διαφορετική πλευρά του, από την άλλη όμως με τη συνταγή αυτή είναι που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01.
Υποφέρω
02. Θα μου περάσει
03. Τα πάντα είσαι εσύ
04. Σάββατο και Κυριακή
05. Μόνο εσένα σκέφτομαι
06. Σε θυμάμαι, που να πάρει (συμμετέχουν οι Mastertempo)
07. Δε μου φέρθηκες εντάξει
08. Τι σου έχω κάνει
09. Γιατί να υπάρχει ένα “αλλά”
10. Αυτό είναι έρωτας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here