Γράφει η Θάλεια Ψαλίδα

Όλοι φοβόμασταν μικροί πως κάτω από το κρεβάτι μας ή μέσα στην ντουλάπα μας κρύβεται ένα τέρας και μόλις κλείσουμε το φως το βράδυ αυτό θα εμφανιστεί και θα μας φάει. Boo! Αυτόν τον εφιάλτη τον είχα και εγώ. Βέβαια αυτό δεν με εμπόδισε να βλέπω ταινίες τρόμου με την παρέα μου αργότερα. Κάθε άλλο, με ξετρέλαινε. Τέρατα, εξορκισμοί, φαντάσματα. Κάθε ταινία με τρόμαζε αλλά συνέχιζα να τις βλέπω. Έτσι, μιας και είμαι λάτρης αυτού του είδους αποφάσισα να δω και αυτή την ταινία. Λίγο ο τίτλος, λίγο η απεικονιζόμενη μαύρη σκιά της διαφημιστικής αφίσας, με τράβηξαν.

the_babadook_poster_2015_04_001

Μία ταινία παραγωγής της Jennifer Kent με πρωταγωνιστές την Essie Davis στο ρόλο της μητέρας Amelia και τον Noah Wiseman στο ρόλο του Samuel, του γιου της. Η Amelia έχει χάσει τον άντρα της και προσπαθεί μόνη της να μεγαλώσει τον γιο της. Η αγωνία αρχίζει να σε διακατέχει στο σημείο όπου ο Samuel ζητά από τη μητέρα του να του διαβάσει ένα βιβλίο με τίτλο “The Babadook” για να κοιμηθεί. Η περίεργη εικονογράφησή του και τα τελευταία λόγια του βιβλίου “You can’t get rid of the Babadook” βάζουν σε σκέψεις τη μητέρα αλλά δεν φαίνεται να την ανησυχούν για αρχή. Όταν όμως αρχίζουν να συμβαίνουν περίεργα γεγονότα στη ίδια και στον γιο της, η ανησυχία της εξαπλώνεται. Μία περίεργη παρουσία αρχίζει να τους στοιχειώνει. “ The Ba-ba-dook-dook-dook”. Η ζωή τους αλλάζει, αποκόβονται από παντού και χάνουν τον ύπνο τους. Η Amelia προσπαθεί να το πολεμήσει προκειμένου να τους σώσει. Θα καταφέρει να το ξεφορτωθεί ή θα τους στοιχειώνει μέχρι τελικά να τους κατατροπώσει;

the_babadook_2015_04_001Η μουσική της ταινίας αλλά και η υποκριτική των πρωταγωνιστών είναι που κάνουν την ταινία αυτή να ξεχωρίζει από άλλες του ίδιου είδους. Η αγωνία επικρατεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας με σκηνές που σε τρομάζουν μεν αλλά εντάξει δεν σου κόβουν και την ανάσα! Πάντως το τέλος είναι αναπάντεχο και θα σας εκπλήξει. Αν είστε λάτρεις των ταινιών αυτού του είδους, η ταινία αυτή είναι ότι πρέπει για εσάς!

Η ταινία έκανε επίσημη πρεμιέρα στις 12 Απριλίου από την Feelgood.

Διάρκεια: 95 λεπτά
Σκηνοθεσία: Jennifer Kent
Σενάριο: Jennifer Kent
Ηθοποιοί: Kristina Ceyton, Kristian MoliereActors: Essie Davis, Daniel Henshall, Noah Wiseman, Tim Purcell

Υποψηφιότητες: Βραβείο της Αυστραλιανής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, Καλύτερου Α’ γυναικείου ρόλου

Βραβεία: Βραβείο της Αυστραλιανής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Καλύτερης ταινίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here