Γράφει ο Παντελής Αμπαζής

Να το ξεκαθαρίσω από την αρχή. Έχω θεϊκό κορμί. Το κορμί ενός θεού. Του Βούδα. Οφείλεται κατά κύριο λόγο στη δίαιτα που εφαρμόζω χρόνια τώρα. Λέγεται η δίαιτα του υπουργού. Τρώω κρυφά. Άσε που κάπου διάβασα ότι ένα υλικό σώμα 100 κιλών, στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη ζυγίζει 45. Άρα δεν είμαι χοντρός. Είμαι σε λάθος πλανήτη. Γι’ αυτό ποτέ δεν έχω χάσει κιλά. Δεν μ’ αρέσει να χάνω…

Ασφαλώς και δεν είμαι χοντρός. Απλά πάντα ζυγίζομαι με βαριά καρδιά. Προχτές ανέβηκα σε μια ζυγαριά σε λούνα παρκ, απ’ αυτές που βγάζουν τυπωμένο το βάρος σου σε ένα χαρτάκι. Το χαρτάκι έγραφε: παρακαλώ να ανεβαίνετε ένας-ένας! Όταν πάλι ανεβαίνω σε μοντέρνα ψηφιακή ζυγαριά, η οθόνη αναβοσβήνει: high score, lift your name!

fat_scale

Δεν μου αρέσουν καθόλου τα λιπαρά. Προτιμώ υγιεινές τροφές σε κτηνώδεις ποσότητες. Μπορεί έτσι να μην καταφέρνω να αδυνατίσω, βρήκα όμως τελικά μετά από πολύ σκέψη τι φταίει. Φταίει το σαμπουάν μου. Γράφει πάνω το μπουκάλι: Δίνει όγκο. Γι’ αυτό κι εγώ θα λούζομαι, μ’ αυτό που πλένει η μάνα μου τα πιάτα. Γράφει πάνω το μπουκάλι: Διαλύει τα λίπη στη στιγμή. Άσε που τελευταία ανακάλυψα μια καινούργια δίαιτα που συνδυάζει διατροφή με sex. Θα τρώω τα πάντα και να πάει να γαμηθεί!

Δεν σας είπα όμως το ινδιάνικο μου όνομα: ο κρύβω την κοιλιά μου με την κιθάρα. Παλιά, πριν παχύνω κι άλλο. Τώρα πια είναι: ο κρύβω την κιθάρα με την κοιλιά μου. Δικαιωματικά λοιπόν παίρνω χαρτί, μολύβι και κιθάρα και ιδού σε δυό λεπτά έτοιμος Ο ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ ΧΟΝΤΡΩΝ, το νέο μου μικρό ανέκδοτο αριστούργημα. Θα γίνει βαρύ σουξέ! Θα τα πάρω χοντρά…

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ ΧΟΝΤΡΩΝ
Από μωρό σαν λουκουμάς και γελαστός κι αφράτος πάντα χοντρούλης ήμουνα, γλυκός καλοσυνάτος. Γιατί είναι ωραίος ο χοντρός και τα ξεχνάει όλα άμα του βάλεις δίπλα του, μια ζουμερή μπριζόλα.

ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΧΟΝΤΡΩΝ, ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ
Πικάντικα και καυτερά, ψητά, παστά και σούπες μ’ αρέσουνε τα λαδερά, μ’ αρέσουν κι οι γαρδούμπες. Για δίαιτες και διατροφές, δε θέλω να μου λέτε και τη μακαρονάδα μου, την προτιμώ al dente.

ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΧΟΝΤΡΩΝ, ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ
Την πόρτα της καρδούλας μου αν θέλεις να ανοίξεις ένα γαλακτομπούρεκο αρκεί για να με ρίξεις. Δε θέλω λόγια περιττά για yoga και pilates το μόνο μου ελάττωμα, είναι οι σοκολάτες.

ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΧΟΝΤΡΩΝ, ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ
Κάτι στεγνοί λιπόσαρκοι, διαρκώς θα απορούνε τα πιο ωραία θηλυκά γιατί κυκλοφορούμε. Και πάντα στων αδύνατων θα μπαίνουμε το μάτι, είμαστε large και άνετοι, γιατί είμαστε χορτάτοι.

fat_boat

Ο “παντελώς χειροποίητος” τραγουδοποιός. Ο πιο καλός ο μαθητής της “Ανωτάτης Ζαμπετικής” αναφωνεί “ΖΗΤΩ τα λαϊκά κορίτσια!” , ανεβάζει στο HALF NOTE με τον Γεράσιμο Γεννατά την μουσικοθεατρική παράσταση: “δεν υπάρχει κράτος μαντάμ”, περιοδεύει με την εκλεκτή ομότεχνο Ευσταθία, ετοιμάζει με τον Λάκη Παπαδόπουλο δίσκο με τίτλο: παντεΛΑΚΗΣ, έχει γράψει μουσική και τραγούδια στην νέα ταινία : “ΛΥΣΣΑ ΚΑΚΙΑ” του cult σκηνοθέτη Νίκου Ζερβού και εμφανίζεται σε συναυλίες με την μεγάλη Ρένα Κουμιώτη. Τέλος ηχογραφεί τον νέο του προσωπικό δίσκο Παντελής Αμπαζής “ανεξήγητα αρέσω”.

ampazis_2014_11_01

———————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here