Γράφει η Τζίνα Παπαμιχαήλ

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, ο Βέβηλος, ανεβαίνει στη σκηνή του Piraeus 117 Academy, για να μας παρουσιάσει τον νέο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Το βιβλίο των τεσσάρων στοιχειών», δυο χρόνια μετά την προσωπική του δουλειά με τίτλο «Το βιβλίο των ηρώων του δρόμου».

vevilos_2016_05_01

Ποιος είναι όμως ο Βέβηλος;

Ίσως μια από τις πιο χαρακτηριστικές και αυθεντικές φιγούρες της ελληνικής χιπ χοπ σκηνής και ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες MCs, που μας πάει πίσω στη δεκαετία του ’90. Είναι γεννημένος, όπως και ο ίδιος έχει αναφέρει σε κάποια συνεντευξή του, στον Βύρωνα, τη χιπ χοπ «μάνα» της Αθήνας.

Mε ακούσματα από FFC και το μεράκι του καλλιτέχνη που έφτιαχνε ρίμες από τότε που θυμάται τον εαυτό του, ο Βέβηλος άρχιζε να ξεχωρίζει ήδη από τη συμμετοχή στο project των Βαβυλώνα, ενώ είναι ιδρυτικό μέλος του ελληνικού Low bap συγκροτήματος, το οποίο δημιουργήθηκε το 1997 και παραμένει δυνατός εκπρόσωπος της Low bap στη χώρα μας.

Από εκεί και πέρα, ξεκινά μια ξέφρενη καλλιτεχνική πορεία με συνεργάτες και φίλους, όπως ο Μιχάλης Μυτακίδης (B.D. Foxmoor), στο πλευρό του, ενώ θα προστεθούν και πολλές άλλες δημιουργικές συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες και εκατοντάδες συναυλίες στο ενεργητικό του. Αγκάθι στην πορεία του αυτή, η απώλεια του φίλου και συνοιδόπορου του, Πυροβάτη.

Οι πειραματισμοί στη μουσική θα συνεχιστούν αλλά κάποιες «αδυναμίες» θα τον οδηγήσουν στη φυλακή, όπου θα περάσει μεγάλο μέρος από τα δημιουργικά του χρόνια. Θα συνεχίζει, όμως, να γράφει ασταμάτητα τραγούδια, ενώ πολιτικοποιημένοι στίχοι, υπαρξιακές ανησυχίες και η ποιητική απότυπωση μιας βαθιάς εσωτερικής ενδοσκόπησης θα αποτελέσουν καταγραφές της καθημερινότητάς του στον αφιλόξενο αυτό χώρο. Θα ηγηθεί του σχήματος των Omerta –σχήμα που δημιουργήθηκε από τον ίδιο μέσα στη φυλακή, το οποίο δημιουργεί τραγούδια με αρκετά σκληροπυρηνικούς και αντιεξουσιαστικούς στίχους.

Η δημιουργική λαίλαπα που τον κατακλύζει, δεν θα περιοριστεί εντός των τειχών –θα συνεχίσει να καίει τους δρόμους. Και το 2011, έξω πια, ξανά στην κοινωνία, ο Βέβηλος θα κάνει μια δυνατή επιστροφή με την πρώτη σόλο δουλειά του και την κυκλοφορία του δίσκου του «Το βιβλίο των Ηρώων του Δρόμου» με 17 μοναδικά δυνατά κομμάτια και συνεργασίες με τον MCD, τον πρώτο Dj των Active Member, τον Tseko, τους Παράφρων και Κύρο.

Το ερχόμενο Σάββατο περιμένουμε, λοιπόν, να ακούσουμε την παρουσίαση της νέας προσωπικής του δουλειάς, σε ένα live που θα ζωντανέψει και πάλι νέες underground ιστορίεs βγαλμένες από «Το βιβλίο των τεσσάρων στοιχειών».

bebilos_afisa_2018_11_001

 

Περισσότερες πληροφορίες για το live, εδώ.

—————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here